Otvorenje muzeja čokolade u Švicarskoj. Na ulazu u muzej nalazi se najviša čokoladna fontana na svijetu!

24

Od brojnih proizvođača čokolade posebno se po kvaliteti ističe švicarski Lindt koji je danas otvorio novi slatki muzej čokolade.

Lindt Home of Chocolate otvorio je Lindtovo sjedište u Kilchbergu nedaleko Zuricha te definitivno ima potencijal postati nezaobilazno mjesto svih ljubitelja čokolade.

Zgradu su dizajnirali švicarski arhitekti Chris & Gatenbein, a kad uđete u nju osjećate se kao da ste ušetali Willy Wonkenu tvornicu čokolade.

U predvorju se nalazi ogromna čokoladna fontana visoka 9,3 metra što je ujedno i najviša čokoladna fontana na svijetu!

Tvornica sadržava i najveći Lindtov čokoladni shop na svijetu koji je smješten u 500 kvadratnih metara prostora. Tamo se mogu kupiti najbolje Lindt čokolade kao i dobiti tisuću ideja za brojne slasne poklone.

Shop nudi opciju i pravljenja osobne čokoladice koju također i dizajnirate, a potom i zasluženo pojedete.

Dok ste u muzeju sudjelovat ćete i u interaktivnoj čokoladnoj turi na kojoj ćete naučiti sve o povijesti čokolade. Muzej nudi i razne radionice na kojima sami možete napraviti svoju čokoladu i pritom naučiti tajne majstora zanata.

Na kraju posjete vrijedi otići i u Lindt café u kojem možete uživati u najfinijim slasticama koje su obogaćene Lindt čokoladom. Mljac! Čokoladni muzej, pa može li bolje?

Sve informacije o muzeju, turama i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici.

Komentari