Confetti od kozica i bakalara

248

Puno sam ovaj tjedan kuhala, ali svi neki stari recepti. Napravila sam, bez pretjerivanja, najbolji grah ikad i želim da taj recept ostane u tajnosti. Radila sam i pržene krumpiriće, tako da sam ih prvo skuhala, ohladila, pa pržila, opet ohladila i još jednom pržila, drastična razlika nego da sam ih samo prepržila.
Ipak, najinteresantniji recept je confetti od kozica i bakalara, jako jednostavno. Izrezala sam krumpir na ploške i popržila ga na 10 min na maslinovom ulju, ako se počne lijepiti za dno, dodaje malo vode. Dodala sam male papričice, kozice, svježeg bakalara (izrezan na trake) i obareni paradajz (bez ljuske). Uz miješanje treba se kuhati još 10-15 min, 5 min prije kraja dodati češnjak i peršin, posoliti i gotovo.

Sastojci:

5-6 malih krumpira
30 dag kozica
20 dag bakalara
3 male papričice
4 paradajza
3 režnja češnjaka
šaka peršina
sol, maslinovo ulje

Tekst&foto: Dorotea Orlović

Komentari