Foto: Marie Telling / BuzzFeed

SASTOJCI
Za palačinke:
2 žumanjaka
2 bjelanjaka, istučena
3 žlice šećera
1 1/3 šalice mlijeka (više ako je tijesto previše gusto)
3 žlice maslaca, rastopljenog
1 žličica ekstrakta vanilije
1 1/2 šalice brašna
1/4 šalice kakaa u prahu
2 1/2 žličice praška za pecivo
3 1/2 komada čokolade, sitno sjeckana
1 žlica maslaca ili ulja za kuhanje

Za čokoladnu glazuru:
1 šalica tučenog vrhnja
8 komadića čokolade
Poslužite s hrpom malinama

PRIPREMA
1. U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno žumanjke i šećer, te dodajte mlijeko.
2. Pažljivo staviti tučeni bjelanjak sa žlicom, a ne miješati.
3. Dodajte i pomiješate rastopljeni maslac i vaniliju.
4. U drugoj velikoj zdjeli pomiješajte prosijano brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo.
5. Stvorite malu jamicu u sredini i ulijte smjesu od mlijeka i jaja. Miješajte dok tijesto ne postane glatko.
6. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Neka tijesto odstoji 15-20 minuta.
7. Da bi dobili glazuru, u maloj tavi zagrijte tučeno vrhnje, ali ga nemojte kuhati.
8. Skinite s topline, dodajte čokolade u vrhnje i miješajte dok smjesa ne postane savršeno glatka.
9. Preko niske do srednje topline, ulijte 1/4 šalice smjese za palačinke na dobro podmazanu tavu.
10. Kada se mjehurići počnu formirati na površini palačinke, okrenite i pecite jednu minutu na drugoj strani.
11. Kada su palačinke spremne, ulijte čokoladnu glazuru na vrhu (ako je glazura stvrdnula dok ste pravili palačinke, možete ju staviti u mikrovalnu na 15-20 sekundi).
12. Ukrasite s malinama. Uživajte ​​!