Čokoladna torta bez pečenja spremna dok ste rekli keks

Čokolada, keks i puding, savršena kombinacija za čokoljupce

1512

Jednostavan i ukusan recept za ljetnu, sočnu i laganu verziju kombinacije keksa, čokolade i pudinga. Uz samo nekoliko sastojaka i brzu pripremu bez pečenja, kreirajte osmjeh na licima bližnjih dok ste rekli keks.

Sastojci:

1 i pol šalica (435g) uobičajenog preljeva od čokolade (možete umiješati i malo nutelle)
24 petit keksa
2 vrećice pudinga od čokolade
4 šalice mlijeka
225g kremastog sira
Pola šalice (100g) šećera
1 žličica ekstrakta od vanilije
85g otopljene čokolade
230g čokoladnog preljeva

Postupak:

Preljev od čokolade izlijte na masni papir u tanjem sloju, na koji zatim posložite kekse i pustite da se dobro ohladi, a potom ih izrežite. U posudi pomiješajte 2 vrećice pudinga u prahu te mlijeko i pustite 5 minuta da odstoji. U sljedeću posudu pomiješajte kremasti sir, šećer i žličicu ekstrakta od vanilije. Dodajte pola šačice otopljene čokolade, a zatim tu smjesu pomiješajte s prethodnom i ispunite kalup za pečenje. U kalup posložite i kekse u krug te sve prelijte ostatkom smjese od čokolade. Ukrasite po želji.

Dobar tek želi Teklic.hr

Komentari