Chefovi upozoravaju: Ovo nikad ne biste trebali naručiti u restoranu

44
restoran

Postoji mnogo toga za raspravu u širokom svijetu hrane – ali možda ništa nije tako uzbudljivo kao pečenost odreska.

Osim čiste znanosti o tome jesu li određeni komadi odreska zdraviji od drugih (ili…ne), ljestvica pečenja stvar je osobnih preferencija kojih se gosti obično pridržavaju—i rigorozno se brane od skeptičara. Iako su kupci tehnički uvijek u pravu, a mišljenja o tome koliko je odrezak pečen osobna su stvar, ipak postoje neke čvrste činjenice koje se ne smiju zanemariti.

Pečenost odreska je ključna

Od rijetkih do dobro pečenih, postoji širok raspon mogućnosti pečenja za odreske svih dijelova, a svaka preferirana temperatura ima svoje prednosti i nedostatke. Činjenica je da čak i ako večerate u jednoj od najboljih steak-kuća u zemlji, pečenost čini veliku razliku u konačnom proizvodu.

Jednostavno rečeno, što se odrezak više peče, čak i ako se radi o vrhunskom komadu mesa iz lanca restorana visoke kvalitete, to će više biti narušen ili maskiran integritet proizvoda.

Dobro pečeni odrezak je nešto što nikada ne biste trebali naručiti u mesnom restoranu

U Rare Steakhouseu u luci Encore Boston Harbor ovo je načelo po kojemu treba živjeti. Otmjena steak-kuća svoju kvalitetu mesa uzima toliko ozbiljno da je pečenost doslovno ukuhana u njegovo “rijetko” ime. A razlozi su, prema riječima glavnog kuhara Kylea Bradisha, posve jasni.

“Razlog zbog kojeg dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka okusa, masti, soka i žilave suhe teksture nakon što se ispeče”, rekao nam je.

Suprotno tome, dok prepečenje odreska može dovesti do isušenog mesa i neugodne teksture za žvakanje, nagib prema drugom kraju ljestvice pečenja može dati mnogo ukusnije rezultate. “Ugodne je teksture i osjetite okus mesa”, kaže Bradish o prednostima pečenja odrezaka medium i medium rare. “Mast će se otopiti kako treba dok uživate u svom odresku.”

Izvor: EatThis

L.B.

Komentari