SASTOJCI
6 jaja
2 šalice šećera, odvojene
2 žlice ulja
2 žličice praha za pecivo
½ žličice soli
2 žličice vanilije
1 ½ šalice brašna
¼ šalice šećera u prahu
230 g krem sir, omekšan
1 žlica vanilije
2 šalice jagoda, narezanih
PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
2. U zdjelu umiješajte jaja do blijedo žute boje, oko 2 minute.
3. Dodajte u šalicu od 1 ½ šalice i umutite dok se ne spoji.
4. Umiješajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju.
5. Dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
6. Ulijte tijesto na obloženi list za pečenje i ravnomjerno rasporedite.
7. Nježno dodirnite list za pečenje kako biste oslobodili mjehuriće zraka. Pecite 10-15 minuta.
8. Pospite šećerom u prahu.
9. Nakon što je kolač gotov, preokrenite ga na ručnik i zarolajte . Ručnik će se umotati u tortu.
10. Zamrznite kolač 30 minuta.
11. U zdjelu, pomiješajte krem sir, ½ šalice šećera i vaniliju. Staviti na stranu.
12. Stavite kolač na pult i odmotajte.
13. Raširite smjesu od vrhnja u ravnom sloju preko kolača i s odrezanim jagodama.
14. Čvrsto zarolajte kolač, ovog puta neka vam kuhinjska krpa posluži kao vodič.
15. Pospite šećerom u prahu.
16. Narežite i uživajte!