Čarobni napitak od đumbira i limuna koji ubrzava mršavljenje

143
napitak od đumbira i limuna
Photo: Unsplash Francesca Hotchin

Nakon uživanja u hrani i sakrivanju u slojevitoj odjeći, krenulo je razdoblje detoksikacije organizma i razmišljanjanja o početku mršavljenja. Jedno od rješenja za ubrzavanje mršavljenja je svakako napitak od đumbira i limuna, koji je brz i jednostavan za pripremu, a može učiniti tako puno za vaše zdravlje i obnovu organizma.

Đumbir je namirnica koja je vrlo snažan antioksidans koji pospješuje funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma. Pomaže u sprječavanju nadutosti i otpušta nagomilane toksine u vašem tijelu. S druge strane limun ima diuretski učinak koji potiče otpuštanje toksina iz tijela.

Sastojci za pripremu ovog čarobnog napitka su: 3dl vode na sobnoj temperaturi, iscijeđeni sok od polovice limuna te 1cm korijena đumbira. Đumbir sitno izribajte i dodajte u čašu s tekućinom. Napitak pustite malo da odstoji kako bi se sljubili sastojci.

Najbolje je ovakav napitak piti ujutro natašte, ali ako imate problema sa želucem popijte ga u bilo koje doba dana nakon jela. Ako vam je pak ovako previše kisel, u napitak dodajte malo meda (vrškom žlićice) te ga otopite.

Uživajte u rezultatima

Komentari