Bučina juha

467

Toliko je vruće, kad pomislim da moram nešto kuhat, već mi se vrti. Danas sam spremala tortilje, spremala je valjda dobar izraz. Podgrijala sam tortilje, skuhala jaje, na pari račiće, narezala rajčicu, malo začinila svježim bosiljkom i maslinovim uljem. Sve gotovo za manje od 10 min i nema puno suđa.

E za bučinu juhu ćete morat izdvojit čak punih 15 min. Nasjeckani luk i češnjak prepržite na malo maslinovog ulja ili kao ja na pola bučinog pola maslinovog. Dodajte buču nasjeckanu na kockice, pržite na jačoj vatri nekoliko minuta, da sve bude brže gotovo. Dodajte vode i kuhajte još 5 min dok buća ne omekša. Sve izmiksajte u gustu juhu, po ukusu dodajte vode, posolite i začinite svježim timijanom. Poslužite uz preprečni kruh, da ima što zahrskat!

Sastojci

veća žuta buča
glavica luka
režanj češnjaka
svježi timijan
sol, papar
maslinovo ulje
prepečeni kruh

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari