Sastojci:
100g bijele čokolade
80g tamne čokolade (kupite tamnu čokoladu sa što većim postotkom kakaa, iznad 60%)
2 žumanjka
1 dl slatkog vrhnja
½ šalice jake kave
Postupak:
Izlomite bijelu čokoladu na komadiće i stavite u posudu. Zagrijte 50 ml vrhnja te ga umiješajte s bijelom čokoladom dok se smjesa ne sjedini. 2/3 smjese rasporedite u čaše za posluživanje i stavite u hladnjak kako bi se smjesa ohladila i stvrdnula.
Izlomite tamnu čokoladu, lagano je otopite te u posudi zatim pomiješajte s kavom i jednim žumanjkom. Mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a onda dodajte i preostalih 50 ml vrhnja. Prelijte tamni sloj preko prvog sloja i također ohladite
Nakon što se i drugi, tamni sloj ohladio, prelijte ostatak bijele čokolade i držite desert u hladnjaku do posluživanja.
Količinu sastojka, kao i redoslijed slojeva možete sami izmijeniti. Za ljepši vizualni doživljaj dodajte na vrh i malo šlaga.
Dobar tek želi Teklić.hr!
Komentari