Torta s tri vrste čokolade ima svoju neodoljivu verziju i u čaši. Idealna je za one dane kada jednostavno nemate vremena, a potrebno je pripraviti neki ukusni desert. Brza, jednostavna i praktična, ova čokoladna torta u tri sloja će vas očarati.
Sastojci:
Bijela čokolada:
200g bijele čokolade
7g želatine
250ml punomasnog mlijeka
250g vrhnja za kuhanje
Mliječna čokolada:
200g mliječne čokolade
7g želatine
250ml punomasnog mlijeka
250g vrhnja za kuhanje
Tamna čokolada:
200g tamne čokolade
7g želatine
250ml punomasnog mlijeka
250g vrhnja za kuhanje
Priprema:
Smjesu za slojeve posebno pripremajte. Prvo pomiješajte sastojke za bijelu čokoladu te ih kuhajte do vrenja. Pustite da se malo ohladi u istoj posudi, a onda krenite s ispunom prvog sloja.
Slojevi se ulijevaju postepeno, svaki zasebno. Prvo se ispuni prvi sloj, koji se potom mora staviti u hladnjak kako bi se stisnuo. Kada se on ohladi i stisne, čašice su spremne za sljedeći sloj i tako redom.
Dobar tek želi Teklić.hr!
Komentari