Brzo i jednostavno: Isprobajte cornflake kukuruzni kolač!

245

Sastojci:

1 žličica maslaca za podmazivanje posude

1 veliko jaje

1/2 šalice bijelog šećera

6 žlica neslanog maslaca, otopljenog

1/2 šalice običnog jogurta

1/2 šalice mlijeka

1/2 šalice kukuruznog brašna

1 šalica višenamjenskog brašna

1 žličica soli

1 1/2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice sode bikarbone

2 1/2 šalice kukuruznih pahuljica

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Okrugli kalup za tortu izdašno namastite 1 žličicom maslaca i stavite papir za pečenje na dno.

Korak 2

Miksajte jaja i šećer zajedno u zdjeli dok ne postane svijetlo i pjenasto, oko 1 minutu. Umiješajte otopljeni maslac, jogurt i mlijeko dok se ne sjedine.

Korak 3

Dodajte kukuruzno brašno, brašno, sol, prašak za pecivo, jaja i sodu bikarbonu u smjesu miješati dok se suhi sastojci ne pokvase. Spatulom umiješajte 2 šalice kukuruznih pahuljica. Prebacite tijesto u pripremljenu posudu i zagladite vrh.

Korak 4

Ravnomjerno pospite preostalih 1/2 šalice kukuruznih pahuljica po vrhu; lagano pritisnite prstima.

Korak 5

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.

Korak 6

Ohladite kolač u kalupu 15 do 20 minuta prije nego što ga izvadite na tanjur. Potpuno ohladite prije posluživanja sa svježim voćem ili voćnim preljevom.

Komentari