Sastojci:
1 žličica maslaca za podmazivanje posude
1 veliko jaje
1/2 šalice bijelog šećera
6 žlica neslanog maslaca, otopljenog
1/2 šalice običnog jogurta
1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice kukuruznog brašna
1 šalica višenamjenskog brašna
1 žličica soli
1 1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
2 1/2 šalice kukuruznih pahuljica
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Okrugli kalup za tortu izdašno namastite 1 žličicom maslaca i stavite papir za pečenje na dno.
Korak 2
Miksajte jaja i šećer zajedno u zdjeli dok ne postane svijetlo i pjenasto, oko 1 minutu. Umiješajte otopljeni maslac, jogurt i mlijeko dok se ne sjedine.
Korak 3
Dodajte kukuruzno brašno, brašno, sol, prašak za pecivo, jaja i sodu bikarbonu u smjesu miješati dok se suhi sastojci ne pokvase. Spatulom umiješajte 2 šalice kukuruznih pahuljica. Prebacite tijesto u pripremljenu posudu i zagladite vrh.
Korak 4
Ravnomjerno pospite preostalih 1/2 šalice kukuruznih pahuljica po vrhu; lagano pritisnite prstima.
Korak 5
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.
Korak 6
Ohladite kolač u kalupu 15 do 20 minuta prije nego što ga izvadite na tanjur. Potpuno ohladite prije posluživanja sa svježim voćem ili voćnim preljevom.
Komentari