SASTOJCI

1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 pileća prsa bez kože
košer sol
Svježe mljeveni crni papar
1 žlica Talijanski začin
3 češnja češnjaka, mljeveno
2 žlice balsamico octa
425 grama zdrobljene rajčice
1 žlica svježe sjeckanog bosiljka
malo crvene paprike
4 kriške mozzarelle
Svježe nasjeckani peršin, za ukras

UPUTE

U velikoj tavi na srednjoj toplini zagrijte ulje. Dodajte piletinu i dodajte sol, papar i polovicu talijanskog začina. Kuhajte 8 minuta, zatim okrenite na drugu stranu. Kuhajte još 8 minuta. Stavite na tanjur da odstoji.
Dodajte češnjak u tavu i kuhajte dok ne posmeđi, 1 minutu, a zatim dodajte balzamični ocat,  strugajući smeđe komadiće drvenom žlicom. Dodajte zdrobljene rajčice, bosiljak i crvene paprike i promiješajte dok ne sjedini sve i zagrijavajte kroz 3 minute.
Vratite piletinu na tavu i povežite s umakom. Na svaki komad piletine posložite po 1 komadić tanke mozzarelle i pokrijte poklopce, dok se ne rastopi.
Ukrasite peršinom i poslužite.