Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja, podijeljene
2 šampinjona, narezana na ploške
1/4 šalice narezanog crvenog luka
1/2 šalice narezanih ljutih i/ili slatkih papričica
1/4 žličice soli ili po ukusu
1/2 žličice mljevenog kima
1/2 žličice dimljene paprike
1/8 žličice mljevene kurkume
1/8 žličice sušenog origana
1/8 žličice mljevenog crnog papra, plus još po ukusu
1 prstohvat kajenskog papra
1/2 šalice pirea ili umaka od rajčice
1/4 šalice vode, ili više po potrebi
2 žlice nasjeckanog svježeg cilantra, podijeljene
2 žlice izmrvljenog feta sira, podijeljene
1 veliko jaje
1 prstohvat pahuljica
čili (po želji)
narezani kruh za posluživanje
Korak 1
Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u malu tavu ili tavu. U tavu poslažite gljive u jednom sloju i pospite prstohvatom soli.
Korak 2
Na vrh stavite luk, zatim papriku i još jedan prstohvat soli. Stavite na srednje jaku vatru i pričekajte. Kuhajte dok donji dio gljiva lijepo ne porumene, oko 3 minute, a zatim sve zajedno promiješajte i kuhajte još 1 minutu.
Korak 3
Dodajte kumin, papriku, kurkumu, origano, crni papar i kajenski papar i kuhajte uz miješanje još 30 do 60 sekundi. Umiješajte pire od rajčice i vodu i pričekajte da smjesa prokuha.
Korak 4
Umiješajte cilantro i pospite polovicom fete. Žlicom napravite udubinu u sredini i prebacite jaje. Smanjite temperaturu na srednje nisku, poklopite i kuhajte dok jaje ne bude gotovo po vašoj želji, 3 do 5 minuta.
Korak 5
Poslužite odmah preliveno pahuljicama Aleppo čilija i preostalim maslinovim uljem, fetom i cilantrom, s kruhom sa strane.
Komentari