Božić dolazi! Isprobajte ovaj recept za gingerbread!

122

Sastojci

Kolačići

2 šalice višenamjenskog brašna

2 žlice višenamjenskog brašna

1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu

2 žličice mljevenog đumbira

1 ½ žličice mljevenog cimeta

1 ½ žličice sode bikarbone

½ žličice fine soli

¼ žličice mljevenog klinčića

⅛ žličice mljevenog crnog papra (nije obavezno)

⅛ žličice kajenskog papra (nije obavezno)

12 žlica neslanog maslaca, omekšalog

⅔ šalice bijelog šećera

⅓ šalice sitno mljevenog kandiranog đumbira

¼ šalice melase

½ žličice ekstrakta vanilije

1 veliko jaje

Glazura

1 šalica šećera u prahu

4 žličice vode ili po potrebi

Korak 1

Pomiješajte 2 šalice plus 2 žlice brašna, kakao prah, mljeveni đumbir, cimet, sodu bikarbonu, sol, klinčiće, crni papar i kajenski papar u velikoj zdjeli dok se temeljito ne izmiješaju.

Korak 2

U posebnoj zdjeli električnom miješalicom izradite kremu od maslaca i šećera dok ne postanu blijedožuta i kremasta, oko 2 minute. Dodajte kandirani đumbir, melasu, vaniliju i jaje. Miješajte smjesu dok se dobro ne sjedini. Dodajte smjesu brašna u smjesu maslaca i miješajte dok brašno ne nestane. Raširite komad plastične folije na pult i stavite tijesto na vrh. Omotajte tijesto plastičnom folijom i oblikujte ga u pravokutnik. Stavite u hladnjak dok se tijesto ne ohladi i stegne, oko 1 sat.

Korak 3

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite podlogom.

Korak 4

Nakon što se tijesto ohladi, narežite ga na 14 ili 15 komada. Svaka kriška se zatim prepolovi, a svaka polovica na 3 trake po dužini.

Korak 5

Koristite 3 trake tijesta kako biste oblikovali 6-kraku zvijezdu kao što je prikazano u videu i stavite je na pripremljeni lim za pečenje s razmakom između.

Korak 6

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12 minuta ako volite da su kolačići manje pečeni ili 15 minuta za hrskave kolačiće. Izvadite iz pećnice i pričekajte 5 minuta prije nego što pažljivo prebacite kolačiće na žičanu rešetku. Ostavite da se potpuno ohlade, oko 30 minuta.

Korak 7

Pomiješajte šećer u prahu i vodu dok ne dobijete vrpcu. Prebacite glazuru u vrećicu s malim okruglim vrhom. Na ohlađene kolačiće nanesite modele pahuljica.

L.B.

Komentari