Basist grupe Faith No More predstavio svoju rakiju u Beogradu: Nazvao ju je Yebiga

97

Basist grupe Faith No More Bill Gould u Beogradu je održao promociju svoje rakije koju je nazvao Yebiga, prenosi index.hr. 

“Ovo je poseban događaj za mene, ne zbog promocije rakije, već zato što ovdje dolazim više od 30 godina. Ovo je postalo moje omiljeno mjesto. Rakija me povezuje sa Srbijom kada nisam ovdje. Prvi put sam se s ovim prostorima upoznao u Budimpešti. Bila je to 1992. godina.

Davali smo intervjue i upoznao sam novinarku sa Studija B. Jadranku Janković. Postali samo prijatelji. To je bio početak mog putovanja i drago mi je što je ona i danas ovdje i što mi pomaže s ovim.

Rakija mi je bila nešto egzotično i zabavno. Bilo sam mlad i volio sam piti. Upoznao sam tu još jednog prijatelja, koji je večeras negdje ovdje, Slavko.

Slavko je slikar i uvijek je ugošćavao bendove u svojoj kući. Jednom je donio veoma dobru šljivovicu. Mislim da je to rakija od njegovog djeda. Tad sam se prvi put povezao s rakijom. Morao sam dovući rakiju iz Srbije. Na tome radim već nekoliko godina i sretan sam zbog toga”, rekao je okupljenima u Dorćol Platzu.

Prije toga, govorio je o tome kako je krenuo u posao s rakijom kojim se bavi od 2019. godine.  “Kada sam prvi put pio rakiju, svi su psovali oko mene. Netko je stalno govorio “Jebiga”. Također, kada sam odlučio da netko treba donijeti rakiju u Ameriku, malo sam se uplašio jer je to velika odgovornost. Ja sam samo glazbenik, nisam znao ništa o tom poslu i samo sam jednog dana rekao: “Jebiga”. Na etiketi se nalazi baba Ljubica, to je posveta njoj. Ponekad ne moraš razmišljati o stvarima, ponekad moraš reći “Jebiga” i popiti.”

Komentari