8 alkoholnih pića koja trebate izbjegavati ako ograničavate unos kalorija

136
koktel

Zabava na ljetnom suncu može učiniti da piće previše lako sklizne. Ali uživanje u jednom ili dva napitka ne mora uništiti vaše napore u smanjenju kalorija.

Koristeći informacije o hranjivim vrijednostima uglavnom s allrecipes.com i nekoliko drugih mjesta, sastavljen je popis najpopularnijih visokokaloričnih alkoholnih pića i niskokaloričnih zamjena.

Od svijetlih piva preko lagera do martinija i mojita, saznajte osam najkaloričnijih pića i niskokaloričnih alternativa koje možete piti umjesto njih.

Zamijenite Long Island Iced Tea (262 kalorije) za Cosmopolitan (131 kalorija)

S popisom sastojaka koji uključuju votku, gin, rum, tekilu, triple sec i Colu, nije ni čudo da jedno piće Long Islanda sadrži 262 kalorije, prema AllRecipes.com.

Cosmopolitan ima puno manje alkohola i samo malu količinu soka od brusnice, što znači da tipično piće sadrži samo 131 kaloriju – otprilike polovicu kalorija od Long Islanda.

Zamijenite Pina Coladu (423 kalorije) za Fuzzy Navel (367 kalorija)

Pina Colade su suštinski kokteli na plaži, ali zbog mješavina sastojaka s kokosom i ananasom, ova pića redovito sadrže oko 423 kalorije po čaši.

Fuzzy Navel, s druge strane, sadrži samo rakiju od breskve i sok od naranče, što ga čini odgovarajućom voćnom zamjenom s 367 kalorija po piću.

Zamijenite Mojito (203 kalorije) za dijetalni rum i Colu (115 kalorija)

Mojito kokteli su omiljeni ljeti, ali budući da sadrže jednostavan sirup, čaša može sadržavati čak 203 kalorije.

Za jednako slatko, ali niskokalorično piće, dijetalni rum i Cola može sadržavati samo 100 kalorija po čaši, što ga čini slatkom zamjenom.

Zamijenite svoj Gin & Tonic (193 kalorije) za Gin Rickey (146 kalorija)

Gin & Tonic je svjetski klasik, ali budući da tonik sadrži dodane šećere, tipična čaša može imati oko 193 kalorije.

Ali ako ste ljubitelj gina i tražite nešto lakšu alternativu, mogli biste zatražiti Gin Rickey. Ovo piće zamjenjuje tonik za seltzer vodu i dodaje limetu, što smanjuje dodani šećer za ukupni broj kalorija od 146 po čaši, prema Moody Mixologistu.

Zamijenite Whisky sour (555 kalorija) za Old Fashioned (168 kalorija)

Slatka, ljutkasta pjena koja prekriva Whisky shour čini ga ukusnim užitkom, posebno u vrućem ljetnom poslijepodnevu. Ali budući da je velika komponenta koktela jednostavan sirup, broj kalorija se penje malo više. Jedno piće može imati čak 555 kalorija.

Ali ako tražite nešto drugo na bazi burbona, možete se vratiti klasici uz Old Fashioned. Jedna kockica šećera i kriška naranče bit će odlična zamjena sa samo oko 168 kalorija po čaši.

Zamijenite vodku tonic (233 kalorije) za Martini (207 kalorija)

Kao i kod Gin & Tonica, tonik voda daje relativno visoku kalorijsku vrijednost od 233 kalorije po piću, prema Spruceeats.com.

Martini se sastoji uglavnom od vermuta i likera, što znači da tradicionalni martini sadrži samo 207 kalorija po čaši.

Zamijenite Margaritu (321 kalorija) za Moscow Mule (153 kalorije)

Margarite su još jedan moderan koktel koji nažalost nije osobito niskokaloričan, s 321 kalorijom po čaši.

Probajte zamijeniti ovo piće za još jedan osvježavajući klasik, Moscow Mule. On sadrži samo 153 kalorije po porciji.

Zamijenite pola litre lagera (~200 kalorija) za svijetlo pivo (~100 kalorija)

Količina kalorija u boci ili limenci piva može uvelike varirati ovisno o vrsti, marki i pivu koje pijete.

Općenito, teža piva poput IPA-e imaju veći broj kalorija, ali prosječno pivo obične jačine ima oko 170 kalorija, prema MensHealth.com.

Lagana piva mogu biti opcija ako ste odani pivu. Ona također malo variraju, ali imaju tendenciju padati na 100 kalorija, prema Healthline.com.

Izvor: Business Insider

Komentari