Razgovor za posao – strah od pitanja o vlastitim slabostima izliječite iskrenošću prema sebi i potencijalnom poslodavcu

60

Kod razgovora za posao uglavnom se pribojavamo “neugodnih” pitanja koja bi mogla otkriti neke naše slabe točke. Priznajmo, svi nevoljko odgovaramo na pitanja o vlastitim slabostima. Na sreću, postoji nekoliko načina kako odgovoriti i na takva pitanja. Tajna je u iskrenosti prema sebi, pa tako i prema potencijalnome poslodavcu.
U svojoj tjednoj kolumni “Pitaj šefa” u magazinu “The Cut” poslovna savjetnica Alison Green ističe kako je važno pošteno odgovoriti na neugodna pitanja. Predlaže odgovoriti na njih kroz promišljanje i raspravu o vlastitim slabostima u razgovoru za posao.
No prije svega treba prepoznati vlastite slabosti i o njima razmisliti.
Green poručuje “najbolje je ozbiljno razmisliti o vlasititim slabostima, promisliti što vam ide teško, što vam pričinja teškoće, na čemu još trebate poraditi, na što su vam pretpostavljeni ranije ukazivali“.
Drugi je korak promišljanje o tome kako nadići slabosti.
Green kaže “u tome dijelom leži vaš odgovor što poduzimati u svezi s time. Nećete uvijek moći ponuditi odgovor na ovo pitanje, ali ćete pokazati kako nastojite ublažiti učinak svojih poslovnih slabosti”. U svojoj kolumni Green navodi nekoliko primjera primjene ovakvoga modela odgovora na postavljena pitanja u ragovoru za posao. I drugi poslovni savjetnici drže da treba otvoreno i pošteno odgovarati na pitanja o svojim slabostima kao i planovima za njihovo nadilaženje. Monica Torres za “Ladders” ističe, poput Green, da nema jedinstvenog odgovora na postavljeno pitanje, no postoji osnovna formula za prilagodbu vašim potrebama.
Priznajte si reaalnu slabost, potom razgovarajte sa sobom što ćete poduzeti kako biste je nadišli.” Financijski savjetnik i javni govornik Ramit Sethi ponudio je sličan savjet u videozapisu “The Tim Ferries Show” iz 2016. godine.
Kada vas pitam za slabost, želim saznati jeste li osvijestili vlastite nedostake. Svatko ima slabih strana, i najbolji među nama, no oni o njima vrlo otvoreno govore“, kaže Sethi.
Poslodavac zapravo traži da budete dovoljno svijesni vlasitih slabosti kako biste ih popravili.

Komentari