Putovanja se mijenjaju. Stručnjaci kažu da je ovo novi najjeftiniji dan za kupnju avionskih karata

467
avion

Od početka pandemije COVID-19 2020., zrakoplovna industrija bila je u najmanju ruku nepredvidiva. Od gomile otkazanih letova tijekom prošle godine do promjena ograničenja putovanja, putnici se nisu osjećali previše samopouzdano leteći prijateljskim nebom.

Usred turbulencija, postoje neke promjene koje bi putnici trebali uzeti u obzir prilikom rezerviranja letova. Experidijino izvješće “2024 Air Hacks Report” pokazuje da bi putnici trebali razmisliti koliko unaprijed kupuju svoje karte, koje dane kupovati i uzeti u obzir dane kada putuju.

Cijene zrakoplovnih prijevoznika porasle su 22 posto od ožujka 2022. do ožujka 2023., pa putnici moraju biti pametni kako bi dobili najbolju ponudu. Dobra vijest je da Expedia kaže da bi cijene karata trebale biti jeftinije 2024. godine, iako samo oko 3 posto.

Najjeftiniji dan za let

Prema izvješću, najjeftiniji dan za polazak vašim letom nedavno se promijenio. Nekada je najjeftiniji dan za let bio utorak ili srijeda, sredinom tjedna. To je zato što je mnogima teško pobjeći usred tjedna zbog posla. Također, tvrtke koje svoje zaposlenike šalju na putovanja često to čine vikendom ovih dana.

Tako je ovih dana najjeftiniji dan za let pomaknut na četvrtak, što nije loše za ljude koji traže bijeg vikendom. Ipak, nećete se htjeti vratiti u nedjelju, jer je to najskuplji dan za let. Putnici koji svoje letove rezerviraju četvrtkom štede oko 16 posto u odnosu na rezervacije nedjeljom.

Najjeftiniji dan za kupnju avionskih karata

Nedjelja je možda najskuplji dan za odlazak na odmor iz snova, ali kada kupujete avionske karte, to je najjeftiniji dan. Najskuplji dan za rezervaciju leta je petak. Putnici koji rezerviraju nedjeljom umjesto petkom mogu uštedjeti oko 8 posto na svojim letovima.

Kada rezervirati let za najbolju ponudu?

Prema Expediji, najbolje vrijeme za rezervaciju domaćeg leta je 28 dana prije polaska. Putnici koji su rezervirali 28 dana prije polaska u prosjeku su uštedjeli 24 posto u odnosu na one koji su čekali zadnji trenutak.

Expedia kaže da je najbolje vrijeme za rezerviranje međunarodnog putovanja 60 dana prije polaska i ne ranije od četiri mjeseca. Putnici koji su rezervirali 60 dana putovanja uštedjeli su oko 10 posto u usporedbi s onima koji su rezervirali dalje, budući da su prosječne cijene karata dosegle vrhunac oko četiri mjeseca od polaska.

Ako želite rezervirati veliki međunarodni odmor 2024., Europa i Sjeverna Amerika i dalje su vruće točke. Nedavna anketa objavljena u The New York Postu pokazala je da su top 5 mjesta u koja ljudi žele putovati Meksiko, Kanada i Francuska, koji su svi izjednačeni na prvom mjestu s 42 posto, a slijede Španjolska (40%), Italija ( 32%) i Grčka (21%).

Izvor: Upworthy

Komentari