Prva online platforma za učenje jazza i improvizacije u regiji: Upoznajte Jazz O’ Clock Academy Zvjezdana Ružića

100
zvjezdan ružić

Otkrijte umjetnost improvizacije s priznatim jazz pijanistom i skladateljem Zvjezdanom Ružićem na Online Jazz O’ Clock Academy! Zvjezdan, dobitnik pet Porina i šest Statusa kao najbolji jazz pijanist u Hrvatskoj, sada donosi svoje bogato međunarodno iskustvo na ovu inovativnu online platformu. Prva je to online platforma za učenje o jazz glazbi i improvizaciji na našim prostorima te predstavlja veliki iskorak u svijetu glazbene edukacije gdje ćete neovisno o tome gdje živite biti povezani sa svojim istomišljenicima iz čitave regije. Zvjezdan je svoju diplomu stekao u Austriji, no nemaju svi tu priliku. Cilj ove akademije je omogućiti brojnim glazbenicima iz Hrvatske i regije da se pobliže upoznaju, napreduju i usavršavaju svoje vještine improvizacije.

“Nastupao sam diljem Lijepe Naše i regije, puno sam puta čuo: “I ja bih volio da sam imao priliku naučiti improvizirati, ali nažalost život me odveo u drugom smjeru..”. Upravo tim ljudima, koji imaju žar za učenjem novih vještina, koji žele unaprijediti svoj glazbeni izričaj, postati sjajni glazbenici, sam namijenio ovu akademiju! Jer, nikad nije kasno, kada doista nešto želiš.”, kaže Zvjezdan Ružić

Online Jazz O’ Clock Academy ima tri virtualna razreda: Beginner, Intermediate i Advanced Level. Ova tri razred sadrže gotovo 24 sata edukacijskih videa visoke kvalitete koje je Zvjezdan snimio u svom Highway studiju. Uz svaki video, polaznici će moći preuzeti i PDF partituru, kako bi lakše pratili glazbene primjere sa Zvjezdanovih predavanja. Detaljan popis obrađenih tema možete pronaći na web stranici, u opisu svakog virtualnog razreda.

Jednom tjedan, svaki će razred imati interaktivni Q&A susret sa Zvjezdanom na Zoomu, gdje će polaznici imati priliku postavljati sva dodatna pitanja. Zvjezdan smatra te susrete ključnim dijelom svojeg programa, jer oni potiču povezivanje glazbenika, omogućuju stvaranje mreže novih suradnji i prijateljstava te gradnju snažne glazbene zajednice.

Dodatni zadaci šalju se tjedno putem e-maila, a polaznici ih uploadaju na Padlet, virtualnu ploču učionice. Ovi su zadaci važni kako bi se teoretsko znanje transformiralo u praktično.

Polaznici će također imati pristup Facebook grupi akademije koju je Zvjezdan zamislio kao hodnik akademije.

“Sjećam se svojih studentskih dana. U pauzama od predavanja najčešće bih pio kavu na hodniku, proučavao note i slušao glazbu. Naletjeli bi i drugi studenti pa bi spontano krenuli razgovori, razmjena znanja. Naišli bi ponekad i profesori koji bi rado s nama podijelili svoja promišljanja te nam udijelili pokoji savjet. Zapravo, na tom hodniku sam toliko toga naučio, ali i stekao brojna prijateljstva! Ova će Facebook grupa predstavljati taj hodnik akademije, mjesto gdje se svi polaznici susreću, izmjenjuju ideje, savjet i promišljanja.”

Program je koncipiran kao mjesečna pretplata. Dakle, polaznici sami biraju svoj prvi dan učenja, kao i kada će pauzirati program. Zvjezdan je program razvio na ovaj način, svjestan činjenice da svaki glazbenik u određenim periodima u godini ima potpuno drugačiju dinamiku koncerata, obaveza i slobodnog vremena.

“Prošle sam godine napravio svoj prvi online masterclass. Bilo je sjajno i bilo je jako uspješno! Prijavili su se glazbenici iz cijele regije. Tih 6 tjedana proletjelo nam je toliko brzo da nam se bilo teško rastati. Završna anketa bila je anonimna, a gotovo svi polaznici pisali su kako bi htjeli da naša predavanja traju kroz čitavu godinu. Naravno da me to dirnulo, iznenadilo. Smatram da nikad ne smijemo izgubiti to dijete u sebi, tu radoznalost, učenje, istraživanje. Ako to nestane, nestaje sva čar glazbe.”

Valja naglasiti da svi upisani do 1.5. mogu uživati posebnu ponudu za svoj prvi mjesec učenja sa Zvjezdanom, a više informacija o tome možete pronaći na njihovoj stranici: Jazz O’ Clock Academy – Pianotron – Zvjezdan Ruzic.

Komentari