Proglašena je boja godine za 2022. godinu!

370

Jedva smo zakoračili u tisućljetne urlajuće 20-e i već nas zanima preskočiti after party i otići kući, zapaliti svijeću i obuti papuče. Nakon godina svijetlih tonova dragulja i šik neutralnih nijansi, Sherwin-Williams je najavio Evergreen Fog, upečatljivo meku i umirujuću zelenu, kao boju 2022. godine.

“Evergreen Fog je sofisticirana boja za prostore koji žude za suptilnom, ali zadivljujućom nijansom”, rekla je Sue Wadden, direktorica marketinga boja u Sherwin-Williamsu. “Evergreen Fog inspirira nas da počnemo iznova i odličan je izbor za moderne interijere i eksterijere.”

Smirujuća zelena predstavlja mnogo više od dubljeg zarona (i možda povratka) u prigušeniju paletu. Wadden objašnjava da su se u posljednjih nekoliko godina neutralne skupine zagrijavale i da smo prioritet dali održivosti i organskom životu više nego ikad. Dok smo prije samo pet godina možda išli na taj uglađeni kontrastni izgled u našim domovima, sve više ljudi hrli na organski tekstil i prirodne materijale.

Izvješće Benjamina Moorea o trendovima boja za 2022. također je ukazalo na “October Mist 1495”, suptilno zadimljenu boju kadulje, među zemljanijim i nježno podebljanim bojama.

“Konkretno, sve je veći interes za zelenu boju. Obitelj zelenih boja je tako raznolika, od umirujućih bogatih mudraca poput Evergreen Fog do zemljanijih tonova i dramatičnijih smaragda”, rekao je Wadden za Forbes Home. “Sva naša istraživanja i ovi trendovi pomogli su da se zimzelena magla pojavi kao jasan izbor za boju godine 2022.”

Štoviše: ovogodišnja boja godine odražava našu stvarnost koja je prošla (i još uvijek prolazi) kroz svjetsku pandemiju. Zelena se često povezuje s ozdravljenjem i rastom, a iako je s naše strane to jednostavno nagađanje, lako je povezati odabir ovogodišnjih shema boja interijera s onim što smo shvatili da nam je doista potrebno tijekom posljednjih godinu i pol dana: miran i siguran prostor.

“Zelena je sa stajališta psihologije boja boja prirode i revitalizacije i rasta, a zelena je ujedno simbol te novosti”, nastavlja Wadden. “Popularnost ove nježne sivo-zelene upravo sada pokazuje koliko su ta boja i njeno značenje potresni. Riječ je o ponovnom rođenju, rastu i ponovnom početku.”

Iako Wadden tvrdi da je Evergreen Fog iznimno svestrana boja, postoji nekoliko ključnih boja s kojima bi je preporučila upariti. “Poznata, udobna priroda Evergreen Fog sjaji kao umirujuća pozadina i osvježava svaki prostor”, kaže Wadden. “Stvorite dubinu i teksturu mješavinom tekstila prirodnog izgleda. Dodajte malo sjaja fuzijom metala – šampanjsko zlatna, topli mjed ili tintasto crna.”

Evergreen Fog dio je palete Method u Sherwin-Williams 2022 Colormix® prognozi, koja potiče kreativnost, namjeru i otkriće. Wadden preporučuje uparivanje nijanse s organskim neutralnim nijansama kao što su Shoji White SW 7042, Accessible Beige SW 7036 i Woven Wicker SW 9104, kao i luksuzne tonske nijanse kao što su Urbane Bronze SW 7048, Über Umber SW 9107 i Bakelite SW 9107.

Volimo svestranost i sposobnost ove nijanse da se uklopi u gotovo svaki stil dizajna, uključujući art deco, moderni organski i postmodernizam.

“Zimzelena magla donosi regenerativni dodir u svako okruženje, bilo hotelsku sobu, restoran ili ured”, ističe Wadden. Prigušena i skladna boja pogodna je za dinamična područja doma, kao što su dnevni boravak i druga područja koja se koriste za odmor i opuštanje, kako bi se potaknula prilagodljivost prostora, ali se također može koristiti u ulaznim prostorima i predvorjima za stvaranje dobrodošlice.

Izvor: Forbes

L.B.

Komentari