Problemi za Victoria’s Secret – otkazana tradicionalna godišnja revija!

65

Revije vjerojatno najprepoznatljivijeg imena u svijetu ženskog donjeg rublja, Vicoria’s Secret-a, oduvijek su bile spektakli. Top-modeli u minijaturnom i glamuroznom donjem rublju, popraćeni najvišom produkcijom i glazbenim nastupima svjetskih zvijezda uvijek su pronalazili put do publike.

Ipak, ovih se blagdana tradicionalna revija neće održati, a ta je vijest iznenadila mnoge. No, činjenica je da se poznati modni brand već dugo susreće s prigovorima i kritikama.

U #MeToo eri, sve se manje blagonaklono gleda na objektifikaciju ženskih tijela što je, uz pojavu financijski dostupnijih, ali i općenito pristupačnijih novih linija donjeg rublja, doprinijelo padu zarade Victoria’s Secreta, kao i njenog imidža u javnosti. U današnjoj klimi čak možemo reći da se na ”vrijednosti” koje Victoria promovira gleda kao na zastarjele.

Ne može se reći da se u Victoria’s Secretu nisu potrudili održati korak s vremenom. Primjerice, nakon što je prošle godine šef marketinga doživio napade, pa je nedugo nakon njih i umirovljen, jer je izjavio da transrodnim ženama nije mjesto na njihovim revijama, Victoria’s Secret je angažirao prvog transrodnog modela.

No, politička korektnost nije bila dovoljna. 2001. godine 12 milijuna ljudi gledalo je prvu reviju koja se prenosila uživo, dok se prošle godine u prijenos uključilo tek 3.3 milijuna gledatelja.

Kristali, perja i krila današnju publiku očito više ne bacaju u delirij.

Popularni model, Kate Upton, bez pardona se obrušila na Victoria’s Secret gostujući u emisiji “Watch What Happens Live With Andy Cohen”, izjavivši: ”Znate što? Svima nam je već dosta gledanja istih tijela, istog tipa žene. Danas očekujemo inkluzivnost. Svaka žena želi vidjeti nekoga tko predstavlja nju. Inače sve skupa postaje dosadno.”

Hoće li anđelicama presuditi – dosada? U svakom slučaju, čini se da pokušaji odmaka od prepoznatljivosti branda ”isforsiranim” uvrštavanjem tek donekle različitih modela koji se i dalje vizualno uklapaju u nametnute ideale neće biti dovoljno za spas Victoria’s Secreta.

Dobra vijest ili nostalgija? Dozvoljeno je jedno i drugo.

Komentari