Pripremite se za ljeto

331

Uskoro nam stiže ljeto, a prije nego stigne sve žene znaju da se potrebno pripremiti, pa tako fitness centri postaju puniji, korizma odlično dođe kako bi se odrekli slatkiša, a da ne govorimo o kupovini krema za celulit čija prodaja upravo počinje u ovo doba godine.

Kako bi farmaceuti, a samim time i njihovi klijenti bili upoznati s inovacijama za novu sezonu, Oktal Pharma, jedna od vodećih tvrtki na području farmakologije, jučer je u Hotelu Bonavia predstavila i educirala stručnjake o liniju proizvoda Elancyl, namijenjenu rješavanju problema celulita, kao i liniju proizvoda Avene sun, koji nas pravilno štite od sunčevih zraka.

Oktal Pharma i Elancyl pruža nam cjelovitu liniju proizvoda, koja nas rješava briga oko celulita, a uključuje pilinge, gelove, kreme i masažere. Bitno je napomenuti da postoje tri vrste celulita, i da svaku vrstu treba tretirati odgovarajućim proizvodima. Za tvrdokorni celulit tu je proizvod Elancyl Offensive, za lokalizirani celulit tu je Elancyl Cellu/Revers i za infiltrirani celulit tu je proizvod Elancyl Active Slimming linija proizvoda.

U pripremi proizvoda Laboratoriji Elancyl koristi nekoliko tradicionalnih ekstrakata dobivenih iz biljaka, kao što su bršljan, veprina, udikovina, pilosela. Kao čistu molekulu koriste kofein, dok se kao patentirani sastojci i ekstrakti u Elancyl proizvodima nalaze ksantoksilin (iz sečuanskog papra) i florizin (iz mladih grančica jabuke).

Kako je ljeto pred vratima, valja razmišljati i o štetnim utjecajima sunčevih zraka i adekvatnoj zaštiti. Iako nas liječnici upozoravaju svakog ljeta, još uvijek se većina ljudi ne ponaša sukladno upozorenjima te borave na suncu u razdoblju od 12 do 16, ne borave u hladovini, ne nose zaštitnu odjeću niti pravilno nanose zaštitne kreme.

Avene sun podrazumijeva zaštitu od UVA i UVB zraka, štiti nas od prijevremenog starenja kože, pojave bora, opekotina, fototoksičnih reakcija, kao i promjena na koži. Avene sun linija prilagođena je i najosjetljivijoj koži sklonoj atopijskom dermatitisu, budući da proizvodi sadrže najmanje kemijskih zaštitnih faktora, tj. faktora koji izazivaju alergijske reakcije.

Aven sun proizvodi svrstavaju se u vrlovodootporne proizvode, što znači da nakon četiri pranja na koži se zadržava 90% kreme, dok vodootporni proizvodi se nakon 2 pranja zadržavaju na koži 95%. Zato sljedeći put kad se odlučiti za zaštitnu kremu obratite pozornost da li je on vrlovodootporna ili samo vodootporna.

Predstavnice Oktal Pharme također su naglasile važnost preventivnih pregleda madeža, pa vas i mi ovim putem podsjećamo da je 12. travanj proglašen Europskim danom melanoma. Raspitajte se u svome gradu gdje možete u sklopu dan otvorenih vrata dermatoloških ordinacija, besplatno pregledati svoju kožu radi otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože. Pa se tako u Rijeci možete javiti u Polikliniku Medico, do 08. travnja 2011. putem besplatnog broja telefona 0800 8501.

Postignite zavidnu formu uz Elancyl i uživajte u suncu do kraja s Avene sun linijom proizvoda.

Komentari