Prikazana posljednja epizoda “Igre prijestolja”, a istovremeno pokrenuta peticija

44
četvrta sezona

Serija koja je kroz osam sezona i 73 epizode zaludila publiku, Igra prijestolja došla je do samog kraja. Posljednja epizoda HBO-ove serije trajala je sat vremena i 15 minuta, a epizodu je gledalo prosječno 43 milijuna ljudi samo u Sjedinjenim Državama, što je porast od 10 milijuna gledatelja u  odnosu na sezonu prije.

Posljednja epizoda gledala se i jutros u Dubrovniku, kao jednom od mjesta snimanja serije. Na premijeri posljednje epizode Igre prijestolja koja se održala u tvrđavi Revelin okupili su se brojni obožavatelji serije.

U posljednjoj epizodi velika konkurencija za Željezno prijestolje, kojim predsjeda kralj i koje je sačinjeno od stotine mačeva, prvotno je završila smrću te nakon toga nevjerojatnim izborom nasljednika izmišljenog kraljevstva Westeros.

Brojni su obožavatelji bili nezadovoljni za zadnjom sezonom serije pa se pokrenula i peticija za ponovno snimanje te sezone, a dosad je prikupljeno oko milijun potpisa. Glumci su se na peticiju oglasili uvrijeđeni, posebice Isaac Hempstead Wright koji je glumio Brana Starka i Jacob Anderson koji se u seriji pojavljuje kao Sivi Crv.

Glumci smatraju suludim što gledatelji nastoje svim silama promijeniti kraj serije samo zato što im se ne sviđa. Na primjedbe o sudbini lika Daenerys glumci komentiraju da su kritike neutemeljene jer se vidi da su promjene u njezinu liku savršen prikaz razvoja karaktera.

Komentari