Prihvatio je svojih 132 centimetara i postao jedan od najplaćenijih glumaca, suprug i otac dvoje djece

25

Zbog androhoplazije, koštane bolesti, 50-godišnji glumac visok je svega 132 centimetara. Patuljast rast u mladosti ga je pogađao, no prihvatio je stvarnost i postao otvoreniji u društvu, što ga je naposljetku dovelo do glumačke uloge koja će mu obilježiti život.

Peter Dinklage, koji se proslavio ulogom Tyriona Lannistera u “Igri prijestolja” bio je sedmi na ljestvici najplaćenijih glumaca – honorar za jednu epizodu iznosio mu je milijun dolara!

Dinklage je oženjen Ericom Schmidt, koja je direktorica jednog američkog kazališta. Par ima dvoje djece, no držeći do privatnosti ne otkrivaju ništa o njima, kao ni o svojoj vezi.

View this post on Instagram

Peter Dinklage and Erica Schmidt ❤️

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on

 

Erica je redovna pratnja i podrška svojem suprugu na dodjeli nagrada pa ih se često može vidjeti zajedno na crvenom tepihu. Bila je s njim i nedavno kad je Dinklage osvojio svoj četvrti Emmy za najbolju sporednu ulogu u seriji “Game of Thrones”.

View this post on Instagram

Emmys tonight!

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on

“Smatram se toliko sretnom osobom što sam bio dio jedne zajednice koja je ništa drugo nego tolerantna. Deset godina najnevjerojatne, najtalentiranije i najsmiješnije ekipe s kojom sam imao prilike raditi, hvala vam”, rekao je Dinklage u govoru na dodjeli Emmyja.

Dinklage je otkrio zanimljiv detalj, da mu je mama rekla da će izgubiti od Guya Pearcea. Prije dodjele Golden Globea 2012. godine razgovarao je sa njom i tada mu je rekla: “Zabavi se, ali jesi li gledao Mildred Pierce? Guy Pearce je tako dobar. On će dobiti.”

Komentari