Presladak 84-godišnji slijepi papagaj konačno pronašao svoj zauvijek dom u Nizozemskoj

112

Mnoge papige mogu preživjeti od 40 do 60 godina što ih čini gotovo doživotnim društvom. Međutim, neke vrste mogu živjeti i dulje od toga. Koko, bistra amazonska papiga s još svjetlijom osobnošću, jedna je od tih ptica. Rođen je 1940. i skakutao je između nekoliko vlasnika prije nego što je konačno pronašao svoj zauvijek dom s Ashvinom Ghisyawanom i Lindom Lin, parom poznatijim kao Ash i Lin koji žive u Nizozemskoj.

Prema njihovim riječima, prvi vlasnici Koka su dobili dok je još bio beba, a prvih 30 godina života proveo je u njihovoj cvjećarnici. Ubrzo nakon toga, otišao je kćeri prvog para vlasnika, prije nego što ga je na kraju naslijedio bivši muž jedne od prvobitnih vlasnica. Nažalost, Ash vjeruje da je ovaj čovjek vjerojatno povrijedio Koko. Nakon što je papagaj spašene od vlasnika koji ga je vjerojatno zlostavljao i doveden u utočište za životinje, Koko je nekoliko godina živio s jednim od prijatelja Ashvina Ghisyawana. Napokon je predan Ashu i Lindi, koji su od tada njegovi ponosni vlasnici.

Koko je slijep, ali ne dopušta da ga to spriječi da živi život punim plućima. Pogled na Ashov i Lindin Instagram potvrđuje da je papiga puna radosti, zajedno s drugim egzotičnim pticama para. Obično ga se može vidjeti kako uzbuđeno maše krilima i krešti u zajedničkim videozapisima. Također se čini da je posebno veliki obožavatelj češkanja po vratu. I iako je tehnički stariji građanin, Koko se i dalje igra s drugim papigama kao da je jedva prešao 20.

Izvor: My Modern Met

Komentari