Prepoznajete li djevojku u Škorinom spotu za pjesmu “Šumi, šumi, javore”?

52

Sve vrijeme gledali smo spot za pjesmu Miroslava Škore “Šumi, šumi, javore”, a tek sada se otkrilo tko je djevojka koja je u središtu radnje s jednim mladićem. U tradicionalnoj bijeloj slavonskoj nošnji nastupila je ministrica Gabrijela Žalac! 

Osim u “Šumi, šumi, javore” Žalac je nastupila u još jednom Škorinom spotu. U čuvenoj pjesmi “Ne dirajte mi ravnicu” Škoro je surađivao s KUD-om “Lisinski” u kojem je Žalac plesala. Ulogu je dobila tako što je bila jedina od djevojaka koja se nije bojala sjesti na konja, otkrila je njezina prijateljica za 24 sata.

Stoga je u spotu za poznatu domoljubnu pjesmu gledamo kako jaše uz jednog mladića. Žalac je naklonost prema konjima stekla u djetinjstvu boraveći na imanju svoje bake.

ne dirajte mi ravnicu žalac jaše
Scena iz spota “Ne dirajte mi ravnicu”, ministrica Žalac na konju

Žalac i Škoro osim umjetničke ostvarili su i poslovnu suradnju. Tvrtka Omega software u kojoj Škoro ima pet posto vlasništva se financira od ministarstva Gabrijele Žalac. Tvrtka se pokazala kao brzorastuća jer je 2013. godine imala 18 milijuna kuna prihoda, a 2017. godine narasla je na 37 milijuna kuna. Tako konstantno povećava i dobit i broj zaposlenih. Ova će im godina biti rekordna, jer su u prvih šest mjeseci za usluge dobili nešto više od pet milijuna kuna, a od toga četiri milijuna od Ministarstva regionalnog razvoja.

Komentari