Predsjedničina kći odlazi iz Hrvatske: “Leti visoko, Sokolice moja!”

41

Predsjedničina kći Katarina Kitarović ove je godine završila srednju školu i upisala se na studij, no ne u Hrvatskoj. Katarina je upisala prestižni Harvard, a sada je došlo vrijeme da se i preseli u Ameriku.

Tom prigodom joj je majka, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila riječi podrške na Facebooku:

„Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!“ (Washington, travanj 2008.,…

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićSrijeda, 21. kolovoza 2019.

Predsjednica je objavila fotografiju iz 2008. godine kada je Katarina imala 7 godina. Fotografija prikazuje malu Katarinu u Bijeloj kući. Tada možda nije ni slutila da će se 11 godina kasnije vratiti u Ameriku, koja će joj postati i dom narednih nekoliko godina.

Na prijemnom ispitu za američko sveučilište bila je među jedan posto najboljih. Zato je mogla birati između četiri svjetski najprestižnija sveučilišta kao što su Stanford i Columbia University, a odabrala je Harvard.

Katarina će na Harvardu primati stipendiju veću od plaće svoje majke. Tamo će se družiti s kćeri donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Tijekom srednje škole Katarina je već stekla uspjehe kao sportašica. Državna je prvakinja u umjetničkom klizanju te je na temelju svjedočanstava svojih kolega napisala knjigu za pomoć kod suicidalnih misli.

 

Komentari