Potvrđeno: Netflix otkrio prve detalje novih mjera protiv dijeljenja lozinki

88
netflix

Nakon mjeseci upozoravanja pretplatnika da na Netflix dolaze mjere protiv dijeljenja lozinki, čini se da ih je kompanija konačno spremna pokrenuti.

Netflix je procijenio da više od 100 milijuna korisnika širom svijeta koristi uslugu preko nečijih vjerodajnica za prijavu. Nada se da će ukidanjem dijeljenja računa donijeti novu infuziju prihoda tvrtki. To je u biti jedini način na koji Netflix može značajno povećati broj pretplatnika.

Netflixov centar za pomoć sada ima stranicu koja opisuje kako se vaš račun treba dijeliti, a kako ne. U nastavku provjerite sve detalje koji će vam trebati u vezi s dijeljenjem lozinke na Netflixu, donosi The Streamble.

Tko sada može koristiti Netflix račun?

Netflix računi i dalje se mogu dijeliti, ali samo unutar jednog kućanstva. Kako bi osigurao da su vaši uređaji povezani s vašom primarnom lokacijom, Netflix sada traži od korisnika da se povežu na Wi-Fi na vašoj primarnoj lokaciji, otvore aplikaciju ili web stranicu Netflix i gledaju nešto barem jednom svakih 31 dan.

Možete li i dalje dijeliti Netflix s nekim tko ne živi s vama?

Ne, računi su namijenjeni samo za korištenje unutar jednog kućanstva. Netflix će potaknuti korisnike koji se pokušaju prijaviti na vaš račun negdje drugdje da se umjesto toga prijave za vlastiti račun i blokirati im pristup dok to ne učine.

Netflix NEĆE početi automatski naplaćivati vlasnike računa čiji se podaci koriste izvan njihovih domova.

Mogu li drugi korisnici na vašem Netflix računu spremiti svoje profile?

Da, Netflix nudi korisnicima značajku prijenosa profila koja će im omogućiti da migriraju svoje preporuke emisija, povijest gledanja i više na vlastiti račun ako ga odluče izraditi. To će osobama koje dijele lozinku dati priliku da sačuvaju svoj profil ako se prijave za vlastite Netflix račune.

Možete li i dalje koristiti Netflix dok putujete?

Prijava na Netflix izvan vašeg doma može dovesti do blokiranja uređaja koji se koristi na Netflixu. To bi vas moglo spriječiti da se prijavite na nove uređaje dok putujete, ali Netflix je osmislio zaobilazno rješenje.

Putnici koji žele koristiti Netflix na hotelskom pametnom TV-u, poslovnom prijenosnom računalu itd. mogu zatražiti privremeni kod od usluge prilikom prijave. To će im omogućiti pristup svom računu sedam uzastopnih dana.

Kako možete spriječiti Netflix da blokira vaše uređaje?

Prijavljivanje na kućni Wi-Fi barem jednom svakih 31 dan na vašim uređajima učinit će ih “pouzdanim uređajima”, koje će Netflix zapamtiti i ostaviti deblokirane.

Ako je vaš uređaj pogrešno blokiran, morat ćete kontaktirati Netflix kako biste ga deblokirali.

Kako će Netflix znati da niste kod kuće/primarne lokacije?

Netflix koristi podatke kao što su IP adrese, ID-ovi uređaja i aktivnosti računa kako bi utvrdio je li uređaj prijavljen na vaš račun povezan na vašu primarnu lokaciju.

Ako vaš uređaj koristi izvan vašeg doma netko koga niste ovlastili, možete se prijaviti na svoj račun i odjaviti na svim drugim uređajima, a zatim promijeniti lozinku.

Koliko će vam uređaja Netflix dopustiti da koristite istovremeno na jednom mjestu?

Sve ovisi o planu na koji ste se prijavili. Netflix nudi četiri različite cjenovne razine, a broj istodobnih streamova ovisi o razini na koju se pretplatite.

Ove mjere čine se kao oprezni prvi koraci kojima se želi izbjeći masovni egzodus korisnika koji dijele račune. Ako oni ne ispune očekivanja Netflixa za sprječavanje dijeljenja lozinki, mogle bi uslijediti i strože mjere kao na primjer naplaćivanje korisnicima koji nastavljaju dijeliti svoje pristupne podatke. Netflix je prošle godine u nekim latinoameričkim zemljama počeo testirati metode naplaćivanja korisnicima 3 dolara kada bi netko izvan njihovog doma pristupio njihovom računu.

Tijekom rasprava o Netflixovim planovima za sprječavanje dijeljenja lozinki, bivši izvršni direktor giganta Greg Peters prošli mjesec je izjavio da kompanija traži “promišljene eksperimente kako bi korisnici mogli dati povratnu informaciju o tome koje rješenje im odgovara.”

Sada kada su detalji napokon objavljeni, valja vidjeti kako će korisnici zaista reagirati.

L.B.

Komentari