Vodimo Vas u Cinestar: Labuđe jezero uživo!

Princ Siegfried, dok je u lovu, nailazi na jato labudova. Kada se jedan od labudova pretvori u predivnu ženu, Odette, on je očaran. Ali ona se nalazi pod kletvom koja joj dozvoljava da poprimi čovječji oblik samo noću

466

Labuđe jezero ima posebno mjesto u repertoaru Royal Balleta od 1934. Ove sezone Royal Ballet predstavlja novu produkciju s dodatnom koreografijom Liama Scarletta. Iako ostaje vjeran Petipa Ivanovom tekstu, Scarlett donosi neke novine u ovaj klasičan balet u suradnji sa svojim dugogodišnjim dizajnerom Johnom Macfarlaneom.

Princ Siegfried, dok je u lovu, nailazi na jato labudova. Kada se jedan od labudova pretvori u predivnu ženu, Odette, on je očaran. Ali ona se nalazi pod kletvom koja joj dozvoljava da poprimi čovječji oblik samo noću.

Labuđe jezero je prvo baletno djelo Čajkovskog. Uzimajući u obzir njegov današnji status najomiljenijeg klasičnog baleta kojem se svi dive, iznenađuje činjenica da ga publika nije dobro prihvatila na premijeri 1877. godine.

Zahvaljujući produkciji Marusa Petipe i Lev Ivanova iz 1895. godine Labuđe jezero je postalo ne samo baletni presedan već i dio široke moderne kulture. Uspjeh duguje ne samo simfoničkom zvuku partiture Čajkovskog, već i nevjerojatnim koreografskim kontrastima Petipovih scena u kraljevskoj palači i Ivanovih scena kraj jezera.

Spektakl se prikazuje u četiri čina s dvije pauze u trajanju od 15 minuta.

POČETAK PRIKAZIVANJA: 12.06.2018

Zvuči zanimljivo ? Neke od vas vodimo u riječki CineStar na ovaj nevjerojatni Spektakl. Samo ispunite formu i – držite fige! 

[formidable id=”389″]

Sretno!

 

 

 

 

Komentari