Vodimo vas u Cinestar: Eddie zvan Orao

191

Film EDDIE ZVAN ORAO inspiriran stvarnom pričom pozitivna je priča o Michaelu Eddieju Edwardsu (Taron Egerton), hrabrom britanskom skijaškom skakaču koji nikad nije izgubio vjeru u sebe, čak i kad ga je cijela nacija otpisala. Pomoću karizmatičnog i buntovnog trenera (Hugh Jackman), Eddie će osvojiti srca svih gledatelja Zimskih olimpijskih igara u Calgaryju 1988. U glavnoj ulozi je Taron Egerton kao Eddie, simpatični i nevjerojatni junak koji se nikad ne predaje.

Eddiejeva priča nadahnjuje. Mada nikad nije bio nadaren za sport, od najranije dobi posvetio se jednom cilju: postati Olimpijac. Probao je sve moguće sportove, da bi se na kraju odlučio za skijaški spust. Zamalo nije ušao u britanski tim za Zimske olimpijske igre 1984., a zatim se prebacio na skijaške skokove.

Bilo je nekoliko problema: Britanija nikad nije imala predstavnika među skakačima na Zimskim olimpijskim igrama. Eddie osim toga nikad nije skakao. Bio je teži od većine skakača, nije imao sponzora, a i vid mu je bio loš pa je morao skakati s naočalama koje su se maglile, što je jako opasno.

Ipak, prevladao je nepokoriv sportski duh i nekako je nabavio i posudio opremu, pa je 1987. bio jedini britanski kandidat za Svjetsko prvenstvo 1987. i 55. mjesto bilo je dovoljno da se kvalificira za Zimske olimpijske igre u Kanadi.

Calgary je tamo doslovno poletio. Bio je posljednji u oba skoka, 70 i 90 metara, ali mediji su ga obožavali i ubrzo dobiva nadimak Orao. Postao je prava zvijezda, pa je bilo samo pitanje vremena kada će nastati i film o ovom neočekivanom junaku.

Dobitnici ulaznica su Martina Golik i Dario Hamzić. Dobru zabavu!