Vodimo vas u CineStar: Dječak

Emotivna i nadahnjujuća pustolovina za cijelu obitelj, koja slavi neizmjernu ljubav između oca i sina i transformativnu moć vjere.

305

Maštoviti i odlučni 7-godišnjak vjeruje da ima moć vratiti svog oca iz Drugog svjetskog rata u filmu Dječak, izvanrednoj priči o nadi, snazi i vjeri u nemoguće od producenata filma Bella, dobitnika nagrade People’s Choice na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Dječaka po imenu Pepper Flint Busbee (Jakob Salvati) svi zovu Little Boy, a djeca u njegovom malom gradiću ga ismijavaju i maltretiraju jer je jako mali. No, njega to ne opterećuje jer on i njegov otac James (Michael Rapaport) žive život prepun epskih pustolovina – barem u mašti. Inspirirani veličanstvenim podvizima junaka iz stripa, čarobnjaka koji se bori protiv zločina, Bena Eaglea, dječak i njegov otac si postavljaju samo jedno pitanje: “Vjeruješ li da mi to možemo?” i jedini odgovor koji imaju je: “Da, partneru!”

LB in the ashes

No kada Jamesa pošalju u stvarnu borbu tijekom Drugog svjetskog rata, Dječak se osjeća izgubljeno bez svog najboljeg prijatelja i spreman je napraviti sve kako bi promijenio prošlost i vratio oca kući. Inspiriran propovjedi u snazi vjere koju je slušao u svojoj mjesnoj crkvi, Dječak zatraži od Oca Olivera (Tom Wilkinson) savjet i ljubazni svećenik mu daje popis zadataka koji će pokazati njegovu odlučnost. Najteža stavka na popisu je ujedno i najvažnija. Mora se sprijateljiti s Hashimotom, postarijim Japancem koji je utjelovljenje neprijatelja njegovog oca i koji trpi ljutnju mještana koji su ogorčeni zbog napada na Pearl Harbor.

Film Dječak je emotivna i nadahnjujuća pustolovina za cijelu obitelj, koja slavi neizmjernu ljubav između oca i sina i transformativnu moć vjere.

Gilliam's bullies

U filmu Dječak glume Emily Watson (The Theory of Everything, Breaking the Waves), Tom Wilkinson (Selma, In the Bedroom), Kevin James (Paul Blart: Mall Cop, Grown Ups), Cary Hiroyuki-Tagawa (Hachi: A Dog’s Tale, Planet of the Apes), David Henrie (Wizards of Waverly Place, How I Met Your Mother), Eduardo Verástegui (Bella, For the Greater Glory: The True Story of Cristiada), Ted Levine (Monk, Shutter Island), Michael Rapaport (The Heat, Hitch) i, u glavnoj ulozi, 7-godišnji Jakob Salvati.

Film je režirao Alejandro Monteverde (Bella) prema scenariju Monteverde i Pepe Portillo (El Mago).

U riječkom CineStaru možete pogledati film od četvrtka 5. studenog do srijede 11. studenog, a mi dijelimo 2×2 ulaznice. Pošaljite nam svoje podatke i odgovorite na pitanje – vrlo je lako! Budite brzi!

Ulaznice su osovojile Iva Sokolić Ključariček i Nataša Šikanić.

Komentari