Vodimo vas na ‘Orašara’ u Zajcu

Nakon prosinačkih izvedbi, jedno je od najljepših djela klasične baletne literature očekuje vas i na samom početku 2016.

275
Generalna proba predstave

“Orašar” Petra Iljiča Čajkovskog jedno je od najljepših djela klasične baletne literature i svakako jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode upravo ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdana i djeca i odrasli se jednako raduju ovoj baletnoj čaroliji.

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da uživa u jedinstvenom ozračju blistavog “Orašara”, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, svoju publiku nakon prosinačkih izvedbi čeka u “Zajcu” 4. i 5. siječnja.

U ovogodišnjim izvedbama, ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Daniele Romeo i Andrei Köteles. U ulozi Snježne kraljice izmijenjivat će se Cristina Lukanec i Marta Voinea Čavrak. Uloge Colombine i Praline plesat će Anca Zgurić dok će Kralj miševa biti Joseph Cane, a Fritz Borna Šebelja.. U ostalim ulogama i ansamblima gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka.

Zainteresirani za ‘Orašara’ u Zajcu?

Pošaljite nam vaše podatke i možda budete sretnici koji će osvojiti ulaznice za 4. ili 5. siječnja.

Ulaznice su osvojili Ana Prodanović i Boris Kelemen.

Komentari