Tko osvaja knjigu Čovjek zvan hrabrost

193

Knjigu čovjek zvana hrabrost osvojila je , Tea s komentarom „S obzirom da sam osoba s invaliditetom, najhrabrije što sam napravila je da sam rodila lijepu curicu svog anđela.“.

Knjiga čovjek zvana hrabrost, američkog pisca Charlesa Portisa je sasvim sigurno jedan od najboljih humorista današnjice. Njegov najslavniji roman, Čovjek zvan hrabrost, po prvi puta objavljen 1968., postao je predloškom za istoimeni film braće Coen s Jeffom Bridgesom i Mattom Damonom u glavnim ulogama. Čovjek zvani hrabrost je priča o četrnaestogodišnjakinji Mattie Ross kojoj je Tom Chaney ubio oca zbog konja i 150 dolara. Ona napušta svoj dom da bi osvetila oca i zato angažira ozloglašenog federalnog šerifa Roostera Cogburna te oni zajedno kreću u potragu za ubojicom na opasnom indijanskom teren. Poput glavne junakinje, i roman Čovjek zvani hrabrost je direktan, zabavan i beskompromisan.

Čestitamo na osvojenoj nagradi, a svima ostalima želimo više sreće u novoj nagradnoj igri. Ovaj put u igri je knjiga Punoglavci, Ante Tomića.

Komentari