Rezultati nagradne igre “Osvoji knjigu Stotinu tisuća kraljevstava”

54

sto-tisuca-kraljevstava

Na razmeđi između mita i stvarnosti, ljubavi i osvete, nježnosti i moći, ljudsko i božansko isprepliću se na načine koje niste mogli ni zamisliti. Napeta priča otkriva koliko je opasno kada su ljubav i mržnja – i bogovi i smrtnici – neraskidivo povezani.

Uzbudljiv roman kojim je Nora K. Jemisin započela ambicioznu Trilogiju nasljedstva ugodno je iznenadio ljubitelje fantastike i ušao u najuži izbor za sve najvažnije nagrade tog žanra: Hugo, Nebula, World Fantasy Award, James Tiptree i Goodreads Choice Awards. Dobitnik je nagrade Focus za najbolji prvi roman.

Kritičari su brzo prepoznali potencijal mistične priče koja u bajkovitom i lirskom tonu isprepliće sudbinu smrtnika i bogova, vješto kombinirajući magiju i politiku, moć i osvetu, mržnju i praštanje, ljubav i smrt. Rezultat je “očaravajući roman, istodobno intiman i epski, pun sirovih emocija i profinjene snage” (SFF World).

Glavna junakinja Yeine Darr, izgnanica s barbarskog Sjevera, doznaje da je jedna od mogućih nasljednica prijestolja Stotinu Tisuća Kraljevstava. U veličanstvenom, čarobnom gradu Nebo, Yeine se zatiče usred nemilosrdne borbe za kraljevsku moć. Hoće li uspjeti preživjeti dvorske spletke i razotkriti mračne obiteljske tajne? I, još važnije, hoće li uspjeti preživjeti ljubav?

U svijetu u kojemu ništa nije onakvo kakvim se na prvi pogled čini, čak su i uloge bogova i smrtnika izmijenjene. Napeta priča razvijena na bogatom tkanju jednog drukčijeg, neočekivanog svijeta otkriva koliko je opasno kada su ljubav i mržnja – i bogovi i smrtnici – neraskidivo povezani.

Ovaj roman, koji formu epske fantastike koristi kao polaznu točku za promišljanje o pitanjima identiteta, obitelji, rodnih i rasnih odnosa, ujedno je i poetična, dirljiva priča o ljubavi u svim njezinim oblicima. Na razmeđi između mita i stvarnosti, ljubavi i osvete, nježnosti i moći, ljudsko i božansko isprepliću se na načine koje niste mogli ni zamisliti.

NAGRADNA IGRA

Teklić i Lumen izdavaštvo daruju najsretnijem čitatelju primjerak knjige “Sto tisuća kraljevstava”.

Izvlačenje je održano u četvrtak 17.4.2014., kada je dobitnica objavljena.

Sretna dobitnica je :  Urša Milešević

Čestitamo!

Komentari