Omnibus Zagrebačke priče vol. 2 stiže u Art-kino

94

Novi omnibus čine Kruške Hane Veček, Od danas do sutra Sare Hribar, Mucica Alda Tardozzija, Sin Ivana Sikavice prema scenariju Ivana Skorina, Može neko bacit čik odozgo Josipa Viskovića i Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza prema scenariju Jasne Žmak. Zagrebačke priče vol. 2 povezuje tema ljubavi i obitelji u Zagrebu.

Kruške donose priču o djevojci Dome koja provodi večer s ocem noć uoči njegova vjenčanja s mnogo mlađom djevojkom. Glavnu ulogu tumači mlada Riječanka Aleksandra Stojaković.
Od danas do sutra romantična je drama o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi s nametnutim klišejima o modernom bračnom životu.
U Mucici mladi bračni par dramatično, ali i komično proživljava prvi samostalni odlazak sina Tvrtka u školu. U filmu Sin jedan ranojutarnji neplanirani trening možda će ponovo povezati oca i sina. Može neko bacit čik odozgo prati Jasnu i Darka koji u očekivanju prinove moraju živjeti s ocem alkoholičarem. U posljednjem filmu omnibusa, Na kvadrat, Mia i Sara sele se u novi stan. Hoće li se izgubiti i njihova ljubav među kutijama?

Za sve koji su propustili prve Zagrebačke priče mogu ih pogledati 21. i 22. te 25. i 26. svibnja. Prvi se omnibus sastoji od devet kratkometražnih filmova čija su tema svakodnevica stanovnika glavnog grada Hrvatske različitih naraštaja, društvenog položaja, interesa i očekivanja… Režiju potpisuju Nebojša Slijepčević, Igor Mirković, Matija Kluković i Goran Odvorčić, Marko Škobalj i Ivan Ramljak, Branko Ištvančić, Ivan Sikavica, Zoran Sudar, Zvonimir Jurić te Dario Pleić.

Zagrebačke priče vol. 2 mogu se pogledati u Art-kinu svaki dan od 23. do 29. svibnja.

Dijelimo dvije ulaznice za Zagrebačke priče!

[formidable id=81]

Komentari