Dobitnik knjige “Magla i noć”!

40
magla i noć

magla i noćPsihološko-politički triler Magla i noć priča je o razočaranomobavještajcu Sedatu i njegovoj potrazi za nestalom mladom ljubavnicomMine koja je narušila njegov ustaljeni život kao ocaobitelji.

Introvertiranog i tajnovitog, u skladu s osobinama kojezahtijeva njegova profesija, i beznadnog kad je riječ o izražavanjuosjećaja, Sedata izjeda krivnja nakon što ne uspijeva riješiti slučaj ubojstva svoga šefa, ujedno bliskog prijatelja Jildirima.

Njegovo je povjerenje u obavještajnu službu uzdrmano nakonšto svjedoči makinacijama unutar obavještajne službe i u odnosimaizmeđu obavještajne službe i države. U međuvremenu,dok pokušava pronaći svoju mladu ljubavnicu koja je nestalanakon upuštanja u vezu s mladim ljevičarem Fahrijem, neustručava se koristiti najprljavijim metodama svoje struke.

Ahmet Ümit, rođen 1960. u Istanbulu, sudjelovao je kao mlad čovjek u ilegalnom pokretu za demokraciju 1980-ih godina, kad je Turska bila pod vlašću vojne diktature. Jedan od najuglednijih i najomiljenijih suvremenih turskih autora posebno je poznat po majstorski dočaranoj atmosferi njegovih psiholoških trilera u kojima na temeljima specifičnog političkog i povijesnog okruženja te ponirući u psihu svojih kompleksnih i višeslojnih likova gradi svoje fascinantne priče o ubojstvima i političkim intrigama.

Za svoje romane i zbirke priča (Magla i noć, Miris snijega, Patasana, Lutka na koncu, Rapsodija o Beyogluu, Pleme, Memento za Istanbul, Ubojstvo sultana i druge) više je puta osvajao književne nagrade, izgradivši ugled pisca kojeg podjednako cijene i književni kritičari i publika.

NAGRADNA IGRA

Teklić i Ljevak daruju Vam primjerak knjige ! Izvlačenje je održano u petak 27.12.2013., kada je dobitnik ibjavljen.
Sretna dobitnica je: Marija Balog!
Čestitamo
!

Komentari