Pogledajte ovaj video i nemojte se bojati godina!

105

U popularnoj TV showu “America’s Got Talent” 96-godišnja Tao Porchon-Lynch pokazala je da su godine samo broj.

Naime, s 26-godišnjim plesnim partnerom 2015. godine oduševila je sve prisutne u dvorani i na malim ekranima. Tao Porchon-Lynch, bila je najstarija učiteljica joge na svijetu s Guinnessovim certifikatom. 2020. godine preminula je u 101. godini. Jogom se počela baviti sa samo osam godina, a imala je mnogo kreativnih nastojanja uključujući ljubav prema plesovima. Pobjeđivala je na mnogim natjecanjima i učila u najcjenjenijih učitelja.

Njezin puni život uključivao je boravak u Hollywoodu gdje je radila kao glumica i marširanje s Mohandasom K. Gandhijem za društvenu pravdu. Bila je predana očuvanju divljih životinja i posebno zaštiti slonova te je napisala knjigu “Reflections: The Yogic Journey of Life”.

Dok su druge stogodišnjakinje odavno u mirovini, Porchon-Lynch nastavila je podučavati jogu u predgrađu New Yorka do svoje 100-te. Njezini učenici prisjetili su se njezine izuzetne gracioznosti, snage i izdržljivosti dok je podučavala i radila s mladim ljudima.

Kad je Porchon-Lynch imala 98 godina, udružila se s Athletom kako bi pokazala svoje vještine joge i podijelila svoje dnevne mantre.

“Ne vjerujem u godine. Kad me ljudi pitaju o godinama, kažem im da pogledaju sva stabla oko sebe. Stara su stotinu godina. Možda u ovom trenutku izgledaju kao da umiru, ali ne; ona sama sebe recikliraju. I za nekoliko mjeseci, ponovno će se roditi“, kazala je jednom prilikom.

L.B.

Komentari