Podaci na Googleu mogu se postaviti na automatsko brisanje, evo kako to učiniti

57

Google je istaknuo svoja nastojanja za unaprjeđivanje postavki privatnosti pa je tako i Google Maps dobio nove značajke, dok je nedavno predstavljena i značajka koja omogućuje postavljanje ograničenja koliko dugo Google može spremati podatke koje prikuplja o našoj aktivnosti.

Nova postavka omogućava korisnicima izbor hoće li Google obrisati podatke na webu i aplikacijama nakon tri ili nakon 18 mjeseci. Podatke kao što je povijest pretraživanja Google pohranjuje kako bi unaprijedio aplikacije. Oni koji su učestalo brisali podatke ovim novim načinom moći će predahnuti i prepustiti brisanje Googleu.

Novu značajku možete koristiti tako da odete na svoj Google račun i odaberete opciju Data & personalization u lijevom stupcu. Kliknite Web & App Activity, a zatim odaberite Manage Activity.

google račun

Pritisnite gumb Choose to delete automatically i tada će vam se pojati izbornik u kojem ćete moći odabrati želite li brisati podatke ručno, želite li da se automatski obrišu nakon 3 mjeseci ili nakon 18 mjeseci. Isto to je moguće napraviti u mobilnoj aplikaciji.

 

Komentari