Počela prodaja kalendara Riječki dečki

172

Dana, 15. prosinca u prostoru RiInfo centra s početkom u 12:30 h održana je novinarska konferencija, povodom već tradicionalne prodaje humanitarnog kalendara Riječki dečki, kao i noviteta koji će obilježiti daljnji rad i razvoj projekta. Na prvom mjestu, predstavljena je novoosnovana Humanitarnu udrugu Riječki dečki kao i novi način prodaje Kalendara kroz partnerstvo s iNovinama.

Konferenciji su nazočili, Dunja Pavešić – začetnica Kalendara Riječki dečki i Rino Gropuzzo – riječki i međunarodno priznati fotograf, autor ovogodišnjih fotografija.

Prvi kalendar „Riječki dečki“ izdan je 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 200 sudionika – riječkih dečki, koji su za potrebe ovog humanitarnog projekta ustupili svoje vrijeme, lik i djelo. Iz godine u godinu kalendar je ugostio „dečke“ različitih karaktera, dobi i zanimanja. U njemu su tako svoje mjesto pronašli: dečki iz susjedstva, brucoši, sportaši, branitelji, doktori znanosti, dečki iz medija i marketinga, kulturnjaci, ragbijaši, dečki koji znaju dobro kuhati (a nisu kuhari), kao i prošlogodišnji riječki dečki sa zagrebačkom adresom.

Kako bi kalendar razvio jedinstven i prepoznatljiv stil, svih je ovih godina držao određene standarde. Svake su godine tako kalendari tematski određeni, sadrže visokokvalitetne crno bijele, art fotografije, zastupaju komunikacijski dizajn, ugošćuju poznate hrvatske fotografe. Svi sudionici kalendara surađivali su probono.

Značajna novost je pokretanje Humanitarne udruge Riječki dečki, u okviru koje će se projekt odvijati i razvijati. Udruga ima za cilj, putem promotivnih akcija, priredbi, susreta i organiziranih događanja prikupiti novčana i druga sredstva koja bi se usmjerila osobama kojima je to najpotrebnije. Također, Udruga će promicati humanost, dobrotu i ljubav prema čovjeku te potrebe humanitarnog djelovanja zajednice. Udruga će posebice pomagati bolesnoj djeci i djeci s posebnim potrebama. Osnivači Udruge su: Libra, marketing&PR agencija, Poliklinika Medico, Rudolf Zambelli, Leonora Surian te Romana Jerković.

Ove godine prodaja kalendara započela je 15. prosinca u sustavu iNovina, na pet prodajnih lokacija u centru grada Rijeke, točnije na Korzu. INovine , radeći na daljnjem razvo­ju korporativne odgovornosti u sustavu svoje matične Adris grupe, uključile su se u ovaj projekt. Ovaj način prodaje svakako je suvremeniji i dostupniji građanima. Ipak shodno dosadašnjoj tradiciji promotivna prodaja održati će se i na štandu, koji će biti postavljan ispred Radio Rijeke od 16. do 18. prosinca, zahvaljujući Gradu Rijeci koji i ove godine podupire projekt osiguravajući štand.

Budi i ti prijatelj i kupi Kalendar!

Komentari