Planirate putovanje u Japan? Evo pet bitnih savjeta stručnjaka

137
japan
Prvi znaci proljeća već se vide u dužim danima, procvjetalom drveću i toplijem vremenu. To neizbježno potiče ljude da počnu provoditi više vremena vani. Ili čak da naprave neke uzbudljive planove putovanja.
Budući da je Japan vrlo poznat po svojim prekrasnim trešnjinim cvjetovima, koji svakog proljeća zovu turiste iz cijelog svijeta da posjete ovu zemlju, stručnjaci Japan Rail Passa dali su neke korisne savjete o planiranju jeftinog posjeta Japanu.

Pet najboljih savjeta za planiranje ekonomičnog putovanja u Japan

1. Istražite prije nego rezervirate smještaj

Jedna od prvih stvari koje trebate učiniti kada planirate putovanje u Japan je temeljito istražiti mjesta na kojima možete odsjesti. Kako biste bili sigurni da nećete platiti veliku svotu novca, potraga za smještajem na Airbnbu dobro je mjesto za početak. Japanski jedinstveni hoteli-kapsule zapravo su jedno od najjeftinijih mjesta za boravak. Međutim, imajte na umu da su sobe u tim hotelima veličine kreveta, nemaju prostora za pohranu i ne dopuštaju baš puno privatnosti. Što god da odaberete, svakako rezervirajte dovoljno unaprijed kako biste izbjegli visoke cijene.

2. Isplanirajte posjete besplatnim atrakcijama

Briljantna stvar u vezi s Japanom je to što su atrakcije ove zemlje ili potpuno besplatne za posjet ili su njihove ulaznice vrlo jeftine. Vrijedno je planirati mjesta koja želite posjetiti i provjeriti njihov ulaz. U popularna odredišta poput svetišta Fushimi Inari u Kyotu i hrama Sensoji u Tokiju možete besplatno ući. Postoje i brojni zanimljivi parkovi i tržnice diljem zemlje koje vrijedi posjetiti, a često neće koštati ništa.

3. Iskoristite japansku željezničku mrežu

Zemlja ima vrlo dobro uspostavljenu željezničku mrežu koja omogućuje jednostavno putovanje između različitih gradova. Ako planirate posjetiti razne gradove tijekom svog boravka, Japanska željeznička karta za 7, 14 ili 21 dan jedan je od najboljih načina da osigurate da ne potrošite previše novca. Za one koji svoje putovanje žele provesti u jednoj regiji, regionalna propusnica možda bi bolje odgovarala. Ne zaboravite također razmisliti o putovanju autobusom kao još jeftinijoj opciji.

4. Skuhajte svoja jela

Hrana je jedan od glavnih troškova koje trebate uzeti u obzir kada planirate putovanje u Japan. Iako je objedovanje vani dio doživljaja kulture zemlje, ako imate priliku, bilo bi dobro skuhati neka od svojih jela kako biste uštedjeli nešto novca. Supermarketi u zemlji izvrsni su za kupnju bilo kakve svježe hrane koja vam može zatrebati za pripremu obroka kod kuće po povoljnoj cijeni. Još jedan sjajan način da jedete bez da potrošite puno novca je posjet lokalnim tržnicama ulične hrane.

5. Izbjegavajte kupovinu na turističkim mjestima

Kako biste mogli obaviti jeftinu kupovinu, svakako planirajte unaprijed. Tradicionalni predmeti i suveniri mogu se pronaći po povoljnijim cijenama izvan svih popularnih turističkih mjesta. Kupnja putem interneta također je još jedna opcija za uštedu jer možete naići na sjajne popuste. A ako tražite nešto jedinstveno za kupiti, buvljaci vam nude priliku da to učinite, a da se i dalje pridržavate svog budžeta.
Haroun Khan iz Japan Rail Passa pruža uvid u planiranje putovanja u Japan: “Bez obzira na vaš budžet, sigurno ćete doživjeti nezaboravno putovanje kada posjetite Japan ako planirate unaprijed. Rano proljeće jedno je od najpopularnijih doba godine jer turisti hrle vidjeti trešnje u cvatu – ali imajte na umu da će biti skuplje ako putujete tijekom vrhunca sezone. Priprema za posjet trebala bi biti temeljita, od odabira avionskih karata do mjesta gdje biste željeli jesti. Tijekom godine dostupni su brojni popusti, osobito ako rezervirate unaprijed.

Komentari