Pet zanimljivih stvari pronađenih u knjigama

224
knjige

Donosimo vam popis pet zanimljivih stvari koje su pronađene među stranicama raznih knjiga…

  • Knjižničar u sveučilištu Schaffer 2018. godine ostao je zaprepašten kada je u knjizi Gaines Universal Register or Columbian Kalendar for the Year of Our Lord (1793.) pronašao kuvertu u kojoj se nalazila vlas kose George Washingtona. Knjiga je pripadala Philipu Schuyleru, sinu čiji je otac bio dobar prijatelj s Washingtonom.
  • Početkom 2019. godine Cathy McAllister, inače volonterka    za Arizoninu VNSA prodaju knjiga, istraživajući kolekciju knjiga naišla je na knjigu The History of the Decline and Fall of the Roman Empire.
    Knjiga joj se nije dopala, ali ju je ipak odlučila prolistati. Kakve je tek sreće bila kada je unutar knjige pronašla 4000 dolara!McAllister nije zadržala taj novac već ga je vratila donatoru knjige. Bi li ste i vi učinili isto, ili…?
  • Dominic Winter Auctioneers je u kopiji knjige The Problem of Pain by Chronicles of Narnia, autora C.S. Lewisa pronašao i Lewisovo originalno pismo u kojem piše svoju definiciju sreće. U prijevodu definicija glasi: “Istinska sreća…skače ispod jednog rebra i škaklje te niz leđa pritom čuvajući jednu neprospavanu noć.”
    Pismo je prodano na aukciji za vrtoglavih 6000 dolara.
  • U jednom od izdanja  J.R.R. Tolkienova klasika The Lord of the Rings pronađena je karta središta Zemlje, koju je autor osobno iscrtao. Ovaj je pronalazak prodan za vrtoglavih 77 000 američkih dolara!
  • Par Roger Larocque i Nicole Pedneault na Valentinovo 2018. kupili su loto listići zaboravili na njega. Šteta jer je listić bio dobitni za čak 750 tisuća dolara!!! Pogađate gdje je par sakrio svoj dobitni listić. Pa da, u knjigu… Na tu „sretnu“ knjigu naišao je njihov unuk. Nakon proučavanja listića obitelj je shvatila da je dobitan i to dva dana prije isteka! Koja sreća, za ne povjerovati.

 

Komentari