Pet načina kako se savršeno opustiti za vikend!

49
vikend

Napuniti baterije nakon napornog radnog tjedna važno je za svakog od nas, a evo nekoliko ideja kako se opustiti tijekom vikenda i vratiti pun elana na posao u ponedjeljak…

Nitko ne može raditi dan i noć te tako izdržati godinama u istom tempu. Baš zbog toga izmišljen je vikend, kao prilika odmoriti se od poslovnih obaveza.

Radi se o dva slobodna dana, suboti i nedjelji, s tim da u to ulazi i petak popodne, kada također imamo pravo uživati znajući da se moramo vratiti radnom okruženju tek u ponedjeljak ujutro.

Nema sumnje, opuštanje od stresa nužno je za fizičko i psihičko zdravlje, a evo nekoliko ideja kako napuniti baterije tijekom slobodnih dana na koje zakonom imamo pravo.

Vikend putovanje

U današnje vrijeme povoljnih aviokarata uz koje ste za dva sata u bilo kojem dijelu Europe, a i mreže autocesta koja značajno olakšava transport, vikend putovanja postala su uobičajeni bijeg od svakodnevice.

Bilo da idete u inozemstvo ili možda tražite vile za odmor u Hrvatskoj, putovanje od petka do nedjelje itekako vas može opustiti i ispuniti, jer maknut ćete se od stresa koji vas okružuje i naći u nekoj sasvim novoj stvarnosti, koja katkad zna ispisati zaista prekrasna poglavlja naših života.

Aktivan odmor u prirodi

Boravak u prekrasnoj vili s bazenom nije jedina opcija koju imate, jer možete se u subotu ili nedjelju opustiti i uz kraći izlet, negdje u prirodi u blizini mjesta vašeg stanovanja.

To može biti odlazak na jezero ili u park, ali i planinarenje na okolnim planinama ili brdima. U vrijeme kada ekološki izazovi postaju na ovoj planeti sve veći, mirisi i zvukovi na koje ćete naići u prirodi osvijestit će vas koliko je važno čuvati okoliš, a aktivnim kretanjem učinit ćete mnogo i za svoje zdravlje, pogotovo ako preko tjedna nemate vremena baviti se tjelovježbom.

Opuštanje na kauču

Naravno, ne morate nužno uvijek nekud juriti tijekom vikenda. S vremena na vrijeme dobro je ostati doma i provesti subotu i nedjelju relaksirajući se na svom kauču.

U doba Interneta, kada nam je dostupan streaming serija, kao i brojne zabavne igre te prilika dopisivati se s ljudima s drugog kraja svijeta, ostanak doma i ne mora biti loša opcija, pod uvjetom da vam to ne postane praksa koju ćete prakticirati iz tjedna u tjedan.

Večernji izlazak

Ako vas pak muči radna kolotečina, kada svaki dan na poslu izgleda iz vaše perspektive potpuno isto, tada je večernji izlazak nešto što će vas sigurno malo prodrmati.

Istina je, odlazak u grad uopće ne mora biti namijenjen isključivo srednjoškolcima i studentima, već svakome tko želi otići među ljude i veseliti se uz piće i dobru muziku. Noćni klubovi i kafići samo su neke od opcija koje imate, jer uvijek možete posjetiti i kazalište ili otići na izložbu, a nije loš izbor niti večer provesti u nekom od uglednih restorana, u kojima možete pojesti nešto slasno, ali i uživati u butelji kvalitetnog vina.

Druženje s prijateljima

Za kraj, svakako moramo spomenuti najbolji način kako provesti vikend, a to je okružiti se ljudima do kojih vam je stalo. Ponekad to može biti u sklopu vikend putovanja, ponekad je to zajednički izlet u prirodu, ali ni ne morate svi skupa ići dalje od vašeg doma, ako vam je ugodno dok se družite.

Mogućnosti za kvalitetno provođenje vremena s prijateljima je pregršt, od društvenih igara i sportskih aktivnosti do spomenutih izlazaka u grad ili možda zajedničkog gledanja serija. Jedno je sigurno, kad dijelite iskustvo s drugima i paralelno proživljavate istu stvar, sve će to na vas ostaviti snažniji dojam nego da ste u tome sami.

U svakom slučaju, vikend je vrijeme stvoreno za opuštanje i izbjegavanje stresa pa se potrudite da svoju subotu i nedjelju provedete u ugodnoj atmosferi, kako biste uspješno napunili baterije za poslovne izazove koji vas čekaju u ponedjeljak..

Komentari