Par u mirovini odlučio se za život u kamperu!

241
Business Insider

Joe i Karen Stermitz, 62-godišnjaci, dugo su maštali o tome da će u mirovini proputovati svijet. Shvatili su, međutim, da će im u tome najveća financijska prepreka biti – njihov dom.

Oboje su godinama radili u istoj tehnološkoj kompaniji i bila im je potrebna promjena. Karen je u dobi od 55 godina otišla u mirovinu, Joe joj se pridružio pet godina kasnije, ali u njihovom domu u Portlandu u saveznoj državi Oregon naprosto je nedostajalo avanture, prenosi Business Insider.

Za vrijeme svojih prethodnih putovanja susretali su brojne ljude u kamperima i već tada im se to činilo kao super ideja – jednostavno moći otputovati kamo poželiš.

Sjeli su za stol, razmislili i definitivno zaključili da je došlo vrijeme da se i oni upuste u takvu avanturu, no shvatili su i da to neće biti moguće bez jedne malo veće žrtve. Nametnula se zamisao o prodaji kuće.

Ipak, odluka nije bila laka. Teško je bili ostaviti dom, riješiti se svojih stvari i više se ne osvrtati za njima. No, to je bilo nužno, a oni nisu požalili.

Sada žive u svojem kamperu. To je način života koji nazivaju ”overlanding”, a kombinacija je vožnje, kampiranja i samodostatnosti. Joe kaže da je sada čitav svijet njihovo dvorište.

Par kaže da imaju rezervne opcije u slučaju da im taj način života u određenom trenutku prestane odgovarati, no sumnjaju da će se ikad vratiti na staro. Ne vjeruju da bi si mogli ponovno priuštiti da kupe kuću ako to i požele, no ne bi im bio problem živjeti u podstanarstvu ili se ponovno odlučiti za neku hrabru i ”modernu” varijantu poput čuvanja kuća ljudima koji putuju.

U svakom slučaju, Karen kaže da žali jedino zbog toga što ovu odluku nisu donijeli i ranije te poručuje: ”Idite živjeti život! Nemojte čekati da vam bude 65 ili 70 godina.” 

Biste li se vi usudili?

Komentari