Ovo su opasni znakovi da trebate na godišnji čim prije!

66

Dobre vijesti za sve vas koji očajnički žudite biti ponovno turisti: Složeni i zamršeni svijet međunarodnih putovanja počinje pokazivati ​​znakove života. Europska unija počinje ublažavati ograničenja za cijepljene.

No dok mnogi od možda žude za sunčanim i lijenim bijegom, nekima od to zapravo i treba. Ako se svako jutro budite s bolovima, ako na poslu pretjerano predajete neadekvatna izvješća i ako ste bivši zaljubljenik u fitnes koji jednostavno nikad više nema snage za znojenje, treba vam resetiranje. Brojni liječnici, psiholozi i stručnjaci za mentalno zdravlje upitani su za znakove da vam treba bijeg, a u nastavku su navedeni neki od njihovih odgovora.

Pa čitajte i opustite se. I znajte da čak i ako sutra ne putujete, jednostavno rezerviranje odmora moglo bi vam potaknuti lijepo raspoloženje, jer istraživanje je pokazalo da vam veselje odmoru zapravo donosi više trajne radosti i sreće. Više o tome pročitajte o tome zašto znanost kaže da biste trebali rezervirati odmor sada.

Budite se s glavoboljom

“Doživljavanje fizičke boli ukazuje na to da je vrijeme da rezervirate godišnji odmor. To znači da stres uzima danak na vašem tijelu”, kaže Ray Sadoun, londonski specijalist za mentalno zdravlje i oporavak od ovisnosti u tvrtki OK Rehab, pružatelj usluga mentalnog zdravlja. “Na primjer, ako se često budite s glavoboljama, možda škrgućete zubima u snu – to je sve rezultat stresa. Neko vrijeme bez svakodnevnih poslovnih obveza omogućit će vašem tijelu da se samo izliječi bez ometanja.” 

Trošite više novca nego obično

“Ako ste primijetili da trošite više, da kupujete više odjeće nego inače ili da ste počeli trošiti na igre na sreću to znači da tražite da vam se podignu razine dopamina kako bi se lakše nosili sa stresom i iscrpljenošću”, kaže Mandy Kloppers, psihijatrica.

Postoji opasnost da ćete eksplodirati ili implodirati

Ako se netko osjeća preplavljeno ili preopterećeno, puno je lakše eksplodirati ili implodirati. Ako se dogodi ovo drugo, osobe se počinju izolirati i manje sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima. Ako, pak, eksplodiraju, bit će više reaktivni nego inače. Brže će poživčaniti i reći stvari koje inače ne bi. Naposljetku, ako primijetite da se ponašate drugačije nego inače, vrijeme je za odmor”, kaže terapeut JF Benoist.

Ne osjećate povezanost ni s poslom, ni s kolegama

Ovo je jedan od najvećih emocionalnih znakova da vam hitno treba odmor. Ako vas stalno frustriraju kolege, živcira vas šef, kao i klijenti znači da nećete ponovno biti efikasni na poslu dok se ne odmorite.

Pad libida

Ako vam je odjednom libido iznimno nizak, a inače niste imali problema, stres od posla mogao bi biti krivac. Najbolje je da dogovorite godišnji i dobro se odmorite.

Debljate se

Ako ste se u zadnje vrijeme udebljali, možda vam treba godišnji. Naime, sa stresom u tijelu povećava se i hormon stresa, a to dovodi do nakupljanja neželjenih kilograma. Naime, kortizol našem tijelu govori da treba skladištiti energiju, a ona se skladišti kao salo.

Nižu vam se greške na poslu

Razdražljivi ste, niste koncentrirani, a uz to ste letargični i to sve je uzrok čestih grešaka na poslu. Iako je normalno pogriješiti, ako se to počelo događati stalno, to bi mogao biti znak da se ne možete koncentrirati na posao i da vam treba odmor

Izvor: Eat this

Komentari