Ovo je razlog zašto su potplate cipela Christian Louboutin crvene boje

Ponekad se genijalne ideje rode iz banalnih sitnica, a dokaz tome je i priča o legendarnim potplatima cipela Christian Louboutin

457

Ponekad se genijalne ideje rode iz banalnih sitnica, a upravo tome svjedoči i priča o legendarnim salonkama Christiana Louboutina. Francuski dizajner, svojim je cipelama, na potplate dodao crvenu boju 1993. godine, u trenutku kada je poželio staviti točku na i, uvođenjem radikalne promjene kod klasičnih crnih salonki, no ispočetka ni sam nije bio siguran kako. U jednom je momentu na stolu svojega ureda ugledao lak za nokte svoje asistentice u krvavo crvenoj boji, odlučio ga posuditi i obojati potplate. Od tada je svim svojim dizajnerskim cipelama dodavao krvavo crvenu boju, no, naravno ne iz bočice laka za nokte.

Graceful Jacqueline De keeps things airy with a light, billowy organza wing detail.

Objavu dijeli Christian Louboutin (@louboutinworld)

Crvena je boja poplata uskoro postala njegov zaštitni znak, a u spomen na ovu priču, nedavno je izdao cijelu kolekciju lakova za nokte u bočicama odvažnog dizajna.

Pick your POP! Baraboum and Bolidonna Nail Colours have joined the #BeauteLouboutin team.

Objavu dijeli Christian Louboutin (@louboutinworld)

Christian Louboutin danas ima obožavateljice diljem cijelog svijeta, a vjerojatno jedna od najvećih je i poznata američka spisateljica Danielle Steel koja u svojoj kolekciji navodno posjeduje više od šest tisuća pari louboutinki. Cijena jednog para ovih slavnih cipela kreće se od 400 eura, pa sve do 4000 eura za par koji je napravljen po mjeri.

Komentari