Ovo je najbolji način za punjenje perilice posuđa, pokazuje znanost

83
perilica suđa

Koji je najbolji način za punjenje perilice posuđa? Čini se da postoji onoliko mogućnosti koliko i zvijezda na nebu, ali kao i sa svim stvarima, najbolji način djelovanja može biti provjera sa znanošću.

Kate Yoshida iz MinuteFood angažirala je dva stručnjaka — dr. Rainera Stammingera, profesora na Institutu za poljoprivrednu tehniku ​​na Sveučilištu u Bonnu i tehničarku za popravak kućanskih aparata Renae DuHaime—kako bi dobili uvid u ovo pitanje i jednom zauvijek riješili staro pitanje.

Yoshida, koji zna koliko je važno optimizirati i imati čiste alate pri ruci, uvijek je biča sklona znanstvenoj strani hrane. Kako bi započela svoje istraživanje, postavila je GoPro kroz aktivni ciklus perilice posuđa kako bi vidjela kako radi njezina vlastita perilica posuđa. Utvrđujući kako temperatura, rotacija vode i deterdžent zajedno rade na uklanjanju tvrdokornih mrlja od hrane, imala je okvir za izvlačenje maksimuma iz ovog uređaja. “Želite staviti svoje posuđe blizu, jedno uz drugo kako biste povećali količinu stvari koje tamo možete staviti, ali ne preblizu, jer ne želite blokirati te male prljaštvine koje voda ispire”, kaže Yoshida. “Ako nemate punu perilicu, nasumični pristup nije tako velika stvar – samo izbjegavajte preklapanje posuđa koje je posebno prljavo.” I ne morate ih prethodno ispirati prije stavljanja u perilicu; sve što treba je dobro ostrugati kako bi uklonili ostatke.

Isti princip vrijedi i za posuđe. Trebamo li staviti posuđe s površinom prema dolje ili s površinom prema gore? Prema stručnjacima, smjer zapravo nije bitan; vaše bi se posuđe trebalo očistiti bilo da je okrenuto gore ili dolje – a to su u osnovi potvrdili znanstveni testovi. Ono što JE bitno je spriječiti posuđe da se čvrsto stisne jedno uz drugo jer voda opet neće moći ući između njih.” Dodaje da to možete izbjeći miješanjem različitih vrsta posuđa, od kojih je neko okrenuto prema gore, a neko prema dolje. Naposljetku, njezin zaključak je da, ako se vaše posuđe ne čisti kako treba, možda nešto nije u redu s vašom perilicom posuđa, pa bi bilo najbolje da je provjerite. Uostalom, ovi su strojevi napravljeni kako bi nam uštedjeli sve vrijeme—do 230 sati godišnje. Sljedeći put, umjesto da se svađate i pitate kako to najbolje učiniti, pustite perilicu suđa da radi i uživajte u vremenu koje vam štedi.

Izvor: My Modern Met

Komentari