Ovo će se dogoditi ako devet dana ne konzumirate šećer!

Znanstveno je dokazano da postoji velika razlika između unosa kalorija i unosa šećera u tijelo!

531

Ako se samo na devet dana odreknemo šećera, učinak će značajno utjecati na zdravstveno stanje našeg organizma, potvrđeno je novom studijom koja je izrađena za časopis Obesity. Naime, u sklopu istraživanja, u razdoblju od devet dana, 43 djece je umjesto šećera konzumiralo škrob, a rezultati su dokazali da šećer nije toliko opasan zbog kalorija, koliko zbog opterećenja koje on predstavlja za organizam.

Autor studije Robert Lusting, po struci endokrinolog, istaknuo je kako je nakon što je šećer zamijenjen škrobom, kod djece primijećeno smanjenje kolesterola, ali i nivoa inzulina u krvi. Lustig je komentirao rezultate studije: „Ova otkrića podupiru ideju da roditelji moraju dobro procijeniti unos šećera i biti svjesni zdravstvenih posljedica koje su uzrokovane konzumacijom hrane u njihove djece“.

Njegovo novo otkriće pobija i dosadašnje uvriježeno mišljenje da se ljudi debljaju zbog pretjeranog unosa kalorija, a dokazao je i da je šećer najčešći uzročnik pretjerane težine maloljetnika. Dodaje, kako su rezultati vidljivi već samo za devet dana nakon što se iz jelovnika izbaci šećer!

 

Komentari