Ove filmske zvijezde zarađuju tisuće dolara po riječi

210

Milijunarske plaće filmskih zvijezda fasciniraju i najmanje zainteresirane filmske gledatelje, što nam čini gotovo nemogućim zamisliti kako je to imati ovaj novac na bankovnom računu.
To je osobito istinito kada uzmete u obzir koliko hollywoodski popis donosi novaca po riječi!

Gigacalculator.com trebao je analizirati filmske scenarije i plaće najplaćenijih glumaca i glumica 2020. godine kako bi saznao koliko su filmske zvijezde zaradile po svakoj sceni. Rezultati:
Od počevši sa 6 dolara na početku karijere pa sve do danas jednog od najbolje plaćenih glumaca 2020. godine, ne čudi da je Dwayne Johnson prvi na popisu. “The Rock” je plaćen 67.114 USD po riječi da bi prošle godine glumio sebe u srdačnoj komediji Fighting with My Family.

Jedna od omiljenih hollywoodskih zvijezda, Angelina Jolie dolazi na drugo mjesto. Nagrađivana glumica i filmska redateljica zaradila je 30 milijuna dolara za ulogu u Maleficent, što iznosi 21.194 dolara po riječi za igranje jednog od najznačajnijih Disneyevih likova!

THESE-Award-Winning-Actors-Are-Earning-£10k-Per-Word-They_re-Scripted
Na trećem mjestu je DC Comics, najnoviji Batman, Ben Affleck. Filmska zvijezda odnijela je 14 milijuna dolara za glavnu ulogu u trileru The Accountant, koji mu je donio 9.688 dolara po riječi.

Will Smith je četvrti na listi. Smith je zaradio 7.252 dolara po riječi na svom posljednjem filmu, trećem potezu trilogije Bad Boys, Bad Boys for Life.

Jennifer Lopez ulazi u top 5, izdvajajući se s 4.486 američkih dolara po riječi scenarističkoj u romantičnoj komediji Second Act.

Na šestom mjestu, Mark Wahlberg zaradio je 2705 dolara po riječi za ulogu u kriminalističkom trileru All the Money in the World.

Plaća Ryana Reynoldsa za prvi Deadpool nije mu donijela gigantski ček na plaću, ali glumca svrstava na sedmo mjesto na listi s 1.229 dolara po izgovorenoj riječi u filmu.

Na posljednjem je mjestu kralj komedije Adam Sandler. Netflixovi Uncut Gems možda nisu bili najveća zarada u njegovoj karijeri, ali svejedno je zarađivao 1086 dolara po riječi.

Filmske zvijezde odabrane za ovaj popis preuzete su s Forbesove liste najplaćenijih svjetskih zvijezda 2020. Kriteriji korišteni za odabir filmova glumaca i glumica bila je dostupnost i filmskog scenarija i plaće njihovih najbolje ocijenjenih filmova na web stranici IMDB od 2014. – 2020. Filmski glumci Vin Diesel, Jackie Chan, Akshay Kumar i glumica Sofia Vergara nisu bili na popisu zbog nedostatka podataka o njihovoj plaći i dostupnosti scenarija njihova filma na internetu.

Komentari