Ovdje možete pratiti gdje se trenutno nalazi Djed Božićnjak

125
djed mraz
Izvor: NORD Screenshot

Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu obranu (NORAD) pažljivo prati sve znakove mogućih prijetnji u zračnom prostoru iznad SAD-a, no u ovo doba godine tradicionalno prati i kretanje Djeda Božićnjaka. Djeda Božićnjaka možete pratiti na OVOJ POVEZNICI.

“Na Badnjak NORAD ima još jednu posebnu misiju, praćenje Djeda Mraza dok putuje svijetom. Ovo je 68. godina Noradove provedbe ove važne misije, a djeca i obitelji diljem svijeta moći će nazvati i pitati NORAD-ove operatere uživo o lokaciji Djeda Božićnjaka 24. prosinca”, rekao je Pentagonov tajnik za tisak, general bojnik zračnih snaga Pat Ryder.

Tradicija praćenja Djeda Božićnjaka započela je 1955. kada je robna kuća u Colorado Springsu objavila pogrešan telefonski broj Sjevernog pola u novinskom oglasu.

Telefon je zazvonio u sjedištu NORAD-a. Javio se pukovnik Harry Shoup, a s druge strane bila je jedna djevojčica. Budući da se uskoro povećao broj djece koja su nazivala objavljeni broj, zapovjedništvo je dodalo novu zadaću svojoj misiji.

Komentari