Ovaj grad uveo je najstrože kazne u Hrvatskoj za ispijanje alkohola, spavanje i hodanje u kupaćem na ulicama

18

Jedan se grad na Jadranu opako postavio prema “ljetnim radostima”. Ponukan iskustvom s ponašanjem turista i pojedinaca koji su narušavali ugled grada, grad Hvar uveo je rigorozne novčane kazne.

Dalmacija danas navodi da je ispijanje alkohola na javnim površinama tamo kažnjivo sa 700 eura, a sjedenje i ispijanje bilo kakvog pića ili rasprostiranje hrane u središtu grada kažnjava se s 400 eura. “Gradska površina nije mjesto za piknik”, stoji na pločama grada.

“Spavanje na javnoj površini koštat će vas više nego cijena koju ste platili u vašem smještaju”, glasi obavijest koju je postavio Grad Hvar, a kazna za spavanje na gradskim površinama je 400 eura.

Kažnjavat će se i hodanje po ulicama u kupaćem kostimu s 500 eura. “Očekujemo da naši gosti budu prikladno odjeveni. Grad je kulturno mjesto, nije plaža.”

Uvođenjem opasnih kazni Grad Hvar namjerava “preodgojiti” svoje goste. Na pločama s popisom pravila i kazni stoji i poruka: “Za dobar provod na Hvaru, koji će vam omogućiti samo najbolje uspomene, ne zaboravite na pravila dobrog ponašanja.”

Komentari